Phoenix vstúpil do histórie NBA, má dve súrodenecké dvojice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Morris phoenix
Phoenix Suns má na súpiske bratov Marcusa a Markieffa Morrisovcov i Gorana a Zorana Dragičovcov. Foto: SITA/AP

PHOENIX 29. septembra (WEBNOVINY) – Basketbalový Phoenix vstupuje do histórie NBA ako prvý tím s až dvoma súrodeneckými dvojicami na súpiske.

Suns totiž v pondelok o štyri roky predĺžili kontrakty s dvojčatami Marcusom a Markieffom Morrisovcami a následne oznámili podpis zmluvy so Zoranom Dragičom, ktorý sa v jednom tíme definitívne stretne so starším bratom Goranom. Slovinskí reprezentanti sú v poradí pätnástymi bratmi v dejinách ligy a už si vyslúžili prezývku „Double Dragon“. Rodákom z Ľubľany to bok po boku sype v reprezentácii a teraz to skúsia aj na klubovej úrovni.

Dvadsaťpäťročný výborný obranca Zoran mal platnú zmluvu s Unicajou Málaga, ale podľa španielskych médií pristal na zaplatenie výkupnej klauzuly vo výške takmer jeden milión dolárov. V Eurolige mal v uplynulej sezóne priemery 10,9 bodu a 2,7 doskoku na jeden duel. Predtým hral 196 cm vysoký basketbalista doma za Krku Novo Mesto a Geoplin Slovan Ľubľana. Rovnako ľavoruký Goran je od neho o tri roky starší, vo Phoenixe zažil prelomový ročník 2013/2014 s priemermi 20,3 bodu a 5,9 asistencie na jeden duel. Spoločne priviedli Slovincov k siedmemu miestu na majstrovstvách Európy v Litve 2011, k piatej priečke na domácom kontinentálnom šampionáte 2013 a do štvrťfinále Svetového pohára v Španielsku 2014.

Zoran prekypuje nasadením a túžbou po víťazstve pri každom nástupe na palubovku. Bol veľmi produktívnym hráčom v Eurolige, španielskej lige aj na medzinárodnej úrovni. Vyniká v defenzíve a rýchlom prechode do útoku. Myslím si, že fanúšikovia veľmi skoro spoznajú jeho zápal pre hru,“ uviedol na klubovom webe generálny manažér Phoenixu Ryan McDonough.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Phoenix Suns