NBA opúšťa rozhodcovská legenda, pískala už od roku 1975

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dick Bavetta
Dick Bavetta (vpravo) Foto: SITA/AP

OCALA 31. júla (WEBNOVINY) – Zo scény basketbalovej NBA sa vytratí rozhodcovská legenda Dick Bavetta. Americký arbiter má už 74 rokov.

Vedenie súťaže ho posielalo do dôchodku už pred štyrmi sezónami, ale nezlomný muž s píšťalkou sa nepoddal. „Tento fakt len zvýrazní spomienky na jeho tvrdohlavosť,“ uviedol web NBC Sports.

Brooklynský rodák Bavetta (nar. 10. decembra 1939) odštartoval kariéru v zámorskej súťaži ešte v roku 1975. NBA jeho odchodom stratí výraznú osobnosť spod košov. V apríli tohto roka odpískal 2633. zápas v sérii, počas ktorej ho nemusel nikto nahradiť. Bavetta vďačí za unikátnu šnúru dobrému zdraviu, oddanosti svojej práci a strachu z toho, že by narobil nepríjemnosti svojmu prípadnému náhradníkovi.

Jeho séria bola neraz v ohrození, najväčším nepriateľom nezlomného arbitra bolo počasie, pre ktoré letecké spoločnosti odkladajú či rušia linky, zatvárajú letiská. Doteraz však vždy našiel spôsob, ako sa dostať do dejiska zápasu včas. Aj za cenu cesty autom z Toronta do Clevelandu (468 km) či z Chicaga do Detroitu (452 km).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať