Tomi Kid si to rozdá s bronzovým olympionikom Babyfaceom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomi "Kid" Kovács
Tomi "Kid" Kovács Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. apríla (WEBNOVINY) – Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš „Kid“ Kovács opäť vstúpi do ringu. Stane sa tak v rámci akcie Gala Night Thaiboxing, ktorá sa uskutoční v sobotu 26. apríla v DOXXbet aréne v Žiline.

Súperom 36-ročného rodáka z Galanty (nar. 20. júna 1977) bude maďarský pästiar a držiteľ bronzovej medaily z OH 1992 v Barcelone Zoltán Béres, prezývaný Babyface. Agentúru SITA informovala marketingová manažérka Tomi Kid team-u Petra Bohuslavská s tým, že spomenutý súboj v hmotnostnej kategórii nad 90 kg je vypísaný na 6 kôl a do Gala programu v Žiline ho zaradili ako predposledný piaty v poradí.

„Môj debut v ťažkej váhe a súperove skúsenosti budú pre mňa výzvou. Ja však staviam na svoju rýchlosť, v ktorej budem mať výhodu. Pred Zoltánom mám síce rešpekt, ale jednoznačne si verím. Chcem zvíťaziť,“ uviedol pred stretnutím T. Kovács.

Tomi 'Kid' Kovács - Beibut Šumenov
Slovenský boxer Tomáš Kovács (vľavo) po 23 víťazstvách utrpel prvú prehru v profesionálnom ringu. Tridsaťšesťročný rodák z Galanty nestačil v americkom San Antoniu v noci na nedeľu v prestížnom dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBA na Beibuta Šumenova (vpravo). O šesť rokov mladší Kazach zvíťazil v treťom kole technickým k.o. a udržal si majstrovský opasok. Súboj bol vypísaný na 12 kôl a uskutočnil sa v hale Alamodome v rámci galavečera Danger Zone. Foto: SITA/AP

Populárny „Kid“ sa naposledy predstavil vo „vážnom“ zápase vlani 14. decembra, keď v americkom San Antoniu podľahol technickým k.o. v 3. kole v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBA Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu a po 23 víťazstvách utrpel vôbec prvú prehru v profesionálnom ringu.

Štyridsaťštyriročný Zoltán Béres (nar. 19. januára 1970) je mimoriadne skúsený pästiar, v súčasnosti má na konte takmer stovku zápasov v profiringu. V jeho bilancii je 44 víťazstiev (z toho 17 k.o.), tri remízy a 49 prehier. V prostredí medzi profesionálmi sa Béres pohybuje už od roku 1998.

„Jeho pýchou je bronzová medaila z olympijských hier v Barcelone 1992, ktorú si vybojoval v poloťažkej váhe. V amatérskom ringu má za sebou viac ako 300 duelov,“ doplnila informácie Petra Bohuslavská.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomi Kovács