Podmaníkovej na majstrovstvách sveta tesne ušlo semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrea Podmaníková
Andrea Podmaníková prekonala doterajšie maximum Zuzany Mimovičovej z roku 2010. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

WINDSOR 9. decembra (WebNoviny.sk) – Andrea Podmaníková tesne nepostúpila do semifinále prsiarskej stovky na plaveckých majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v kanadskom Windsore.

Osemnásťročná slovenská reprezentantka dohmatla v piatkovej rozplavbe za 1:06,33 min a klasifikovali ju na 18. pozícii. Jej osobný a zároveň národný rekord je 1:06,16; ak by ho zopakovala, šestnásťčlenné semifinále by jej neuniklo. Z poslednej priečky doň postúpila domáca Kierra Smithová s časom 1:06,18.

Nie som šťastná, skôr na seba trošku nahnevaná. S trénerom sme to už preberali a neviem, kde sa stala chyba. Mala som to veľmi dobre rozbehnuté, žiaľ, výsledný čas nestačil na semifinále. Dievčatá boli rýchle. Teraz to musím hodiť za hlavu a sústrediť sa na dvojstovku, ktorú ako poslednú disciplínu plávam v nedeľu,“ uviedla Podmaníková, ktorú trénersky vedie Vladimír Železník.

Adam Halas bol na 33. mieste v disciplíne 50 m motýlik. Časom 23,98 s prekonal vlastný juniorský rekord 24,22 z októbra tohto roka. Seniorské národné maximum Michala Navaru je 23,62. Znakárka Karolína Hájková v šprinte 50 m skončila na 36. priečke časom 28,59. Rekord SR v podaní Kataríny Listopadovej spred roka je 26,79.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrea PodmaníkováKarolína Hájková