Slovákovi Hrivíkovi sa MS vzdialili, je v prvom tíme Rangers

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hrivík
Marek Hrivík (39) nie je podlľa vlastných slov so sezónou úplne spokojný. Foto: SITA/AP

NEW YORK 23. apríla (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Marek Hrivík dostal pozvánku do prvého tímu klubu NHL New York Rangers. Dvadsaťdvaročný krídelník bude s mužstvom z Madison Square Garden len trénovať, šancu v zápase pravdepodobne nedostane a súboje play-off si pozrie iba z tribúny. Do Rangers sa sťahoval Hrivík s ďalšími deviatimi hokejistami z mužstva Hartford Wolf Pack, pre ktoré sa skončila sezóna v AHL.

Hrivík odohral za Hartford v tomto ročníku 2013/2014 celkovo 74 stretnutí, v ktorých strelil trinásť gólov a pridal štrnásť asistencií. Na prvú šancu v NHL odchovanec Žiliny stále čaká. V zámorí už hral AHL aj za Connecticut. Hrivík reprezentoval Slovensko na štyroch mládežníckych svetových šampionátoch.

So sezónou nie je Hrivík podľa vlastných slov úplne spokojný. „Chcel som si zahrať aspoň pár zápasov v NHL. Sezóna nebola zlá, len sa mi nepodarilo viac bodovať. Celkovo však Rangers povolali z farmy iba jedného hráča za celý rok. Preto neberiem tragicky, že nie som jediný, kto nedostal šancu,“ povedal pre SME Hrivík, ktorý začal ročník na krídle a dohral ho v strede útoku.

Univerzála chcel vyskúšať v príprave pred svetovým šampionátom aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. „Volal mi pán Sýkora (gen. manažér reprezentácie – pozn.), ale spolu s ďalšími hráčmi ma povolali do Rangers, kde budem trénovať s prvým tímom a čakať na to, keby sa niekto zranil. Radšej by som však zabojoval o majstrovstvá sveta, ako len dva týždne trénoval,“ doplnil pre SME Hrivík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek HrivíkVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia