Slováci pokračujú v príprave na MS aj s Martinom Marinčinom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Marinčin
Martin Marinčin (obranca) - dátum a miesto narodenia: 18. februára 1992 v Košiciach, súčasný klub: Edmonton Oilers (Kan./NHL)/Oklahoma City Barons (USA/AHL), štarty v reprezentácii/góly: 0/0, predchádzajúce účasti na ZOH: - Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. apríla (WEBNOVINY) – Už aj s obrancom Edmontonu Martinom Marinčinom pokračuje príprava slovenských hokejových reprezentantov na majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku (9.- 25. 5.). Na začiatku štvrtého bloku prípravy sa v utorok popoludní reprezentačnému trénerskému triu Vladimír Vůjtek, Peter Oremus, Vladimír Országh hlásilo 28 hokejistov.

Na tímový míting o 15.00 h pre problémy na ceste meškalo iba trio Július Hudáček, Ján Laco, Martin Réway, ale neskôr sa zapojili do tréningového procesu. „Rád reprezentujem, som v pohode. V tejto zaujímavej sezóne, keď som absolvoval premiéru v NHL aj na zimných olympijských hrách, sa teším aj na majstrovstvá sveta,“ povedal Marinčin. „Po zápasoch vo Francúzsku sme mali len jeden deň voľna. V nedeľu sme celý deň cestovali z Francúzska, ja som to mal do Košíc ešte o štyri hodiny viac. Aj za ten jeden deň sviatkov sa dalo oddýchnuť,“ pripomenul skúsený útočník Ladislav Nagy.

Naopak, s tímom už nebude pokračovať ďalej mladík Mário Lunter, ktorý si odkrútil reprezentačný debut v zápase proti Rusku. V priebehu týždňa sa ešte rozhodne o tom, ktorí hráči z finálovej série slovenskej extraligy dostanú pozvánku na kemp pred majstrovstvami sveta.

Slovensko odohrá tento týždeň v rámci podujatia Euro Hockey Challenge dve prípravné stretnutia v Košiciach (24. apríla) a Poprade (26. apríla) proti Fínsku. Oba duely sú už takmer vypredané a začnú sa o 17.00 h.

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na zápasy s Fínskom (24. a 26. apríl 2014):

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 9 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL, 26)

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 13 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 7/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 25/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 40/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 20/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 88/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 11/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 69/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 9/0), Martin Marinčin (Edmonton Oilers/NHL, 4/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 8/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 37/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 31/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 45/3), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 15/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 58/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 74/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 69/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 1/0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 9/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 172/84), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 33/4), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 15/1), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 19/3), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 8/0).

Realizačný tím:

Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus, Vladimír Országh (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Hrtús, Samuel Petráš (maséri), Michal Nemček, Branislav Prokop (fyzioterapeuti)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠťastnýIvan ŠvarnýJán LacoJaroslav JanusJúlius HudáčekJuraj MikušJuraj ValachKarol SlobodaLadislav NagyMarcel HaščákMarek ĎalogaMartin BakošMartin BartekMartin MarinčinMartin RéwayMartin ŠtajnochMichel MiklíkMiroslav ŠatanPeter ČerešňákPeter OremusRastislav ŠpirkoRichard StehlíkTomáš BulíkVladimír MihálikVladimír OrszághVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia