Vergnemu sa splnil sen, je novým testovacím pilotom Ferrari

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jean Éric Vergne
Francúz Jean-Éric Vergne sa stal novým testovacím pilotom Ferrari. Foto: SITA/AP

MARANELLO 19. decembra (WEBNOVINY) – Jean-Éric Vergne sa stal novým testovacím pilotom Ferrari vo formule 1. „Cítim sa veľmi poctený, že môžem byť súčasťou Ferrari, jedného z najprestížnejších tímov v histórii F1. Cieľ je jasný, budem sa snažiť pomôcť vrátiť Scuderiu na vrchol. Teším sa na splnenie môjho sna,“ uviedol Vergne na oficiálnej internetovej stránke Ferrari.

Dvadsaťštyriročný Francúz Vergne jazdil tento rok v efjednotke vo farbách Toro Rosso, no po zlyhaní v získaní miesta v Red Bulle zostal bez angažmánu. Krátko na to sa pobral do šampionátu Formula E, kde je členom tímu Andretti Autosport. Zatiaľ stihol odjazdiť jedny preteky v uruguajskom Punta del Este, kde si v kvalifikácii vybojoval pole-position a napokon obsadil 14. miesto.

Vergne prišiel do F1 v roku 2011, keď testoval pre Toro Rosso. V nasledujúcej sezóne sa posadil do kokpitu už ako hlavný jazdec a získal 16 bodov za štyri ôsme miesta. V roku 2013 dosiahol na VC Kanady 6. miesto, čo bol jeho najlepší výkon v kariére. Rovnaké umiestnenie zopakoval aj tento rok v uliciach Singapuru.

Do Ferrari zamieril prednedávnom v pozícii rezervného a testovacieho pilota aj Mexičan Esteban Gutiérrez, ktorý v sezóne 2014 reprezentoval tím Sauber. Talianske zoskupenie potvrdilo aj odchod Pedra de la Rosu na konci tohto roka. Hlavnými jazdcami Ferrari v ročníku 2015 budú štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel, ktorý vymenil Fernanda Alonsa, a šampión z roku 2007 Kimi Räikkönen.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Esteban GutiérrezKimi RäikkönenSebastian Vettel