Kližan sa bojí o zdravie, neverí, že na OH v Riu bude pohoda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan po stredajšom oznámení svojej absencie na OH v brazílskom Riu de Janeiro otvorene zopakoval, že dôvodom sú obavy o zdravie.

Nevieme presne, aké má vírus zika vlastne následky. Vraj vás ochránia repelenty, majú sa nosiť trička s dlhými rukávmi, čo však nie je optimálne. Neverím, že to tam bude v pohode. Sám sa bojím o moje zdravie, zvlášť po niekoľkomesačnej pauze. Nemám v pláne teraz nejako ochorieť. Neriešil som, či sa z OH už predo mnou odhlásili nejakí hráči. Jednoducho sa bojím. Podmienky tam nie sú také, na aké sme my, Európania, zvyknutí. Ľudom tam to vyhovuje, nám nie,“ povedal Kližan pre Tennis-Arena.cz po svojom postupe do osemfinále dvojhry na challengeri ATP v Prahe.

V Prahe chce urobiť veľký výsledok

Turnaj je super. V roku 2012 som tu hral vo finále singla aj debla a obe som prehral z mečbalu. Vychádzajú mi tu v ústrety, čo si vážim. Navyše, body za víťazstvo sú výborné. Ak by sa mi podarilo získať titul, 90 bodov by bolo poznať – je to ako za semifinále podniku ATP World Tour. Prahu mám rád, rozumieme si, mám tu veľmi veľa kamarátov,“ skonštatoval 27-ročný Petržalčan.

Kližan v 1. kole premohol Turka Marsela Ilhana 6:3, 6:4, v 2. kole ho vo štvrtok vyzve kazašský reprezentant Oleksandr Nedoviesov: „Bolo to z mnohých dôvodov ťažké. Štart zápasu o 13.30 h nie je ideálny. Človek sa nestihne riadne naobedovať, k tomu to počasie… Najprv bolo teplo a vlhko, neskôr sa ochladilo o 10 stupňov. Nebolo ľahké popasovať sa s tým. Praha je však mojím posledným tohtoročným turnajom na antuke. To ma motivuje, aby som urobil veľký výsledok. Dám do toho všetko. Potom si doprajem týždeň úplne bez tenisu a začnem sa pripravovať na ´hard´.“

Na nasledujúce týždne si nedáva ciele

Zverenec Martina Hromeca figuruje po nedávnom úspechu na podujatí ATP World Tour 500 v nemeckom Hamburgu na 30. priečke v renkingu o šesť miest za osobným rekordom.

Na nasledujúce týždne si nedávam nejaké ciele. Podľa mňa je to hlúposť. Len tým utvárate na seba aj svoje okolie tlak. Najdôležitejšie je nájsť radosť z hry, potom to vyzerá úplne inak. Ja som ju hľadal veľmi dlho a niekedy ju dosiaľ trebárs ani nenachádzam a na tréningoch mi to občas chýba. Je to však jednoduché: keď sa darí, potešenie tam je, a keď nie, musíte makať. Inak to nejde, pretože tenis je to jediné, čo máme. Je to naša práca. Ak k nej máte nechuť, nemôžete ju robiť poriadne,“ vyhlásil Kližan.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Kližan