Cez oblaky stále svieti slnko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cez oblaky stále svieti slnko

BRATISLAVA 26. mája 2016 (WBN/PR) – Od prvého okamihu, čo Annabelle vstúpila do triedy, dvanásťročná Lulu je očarená novou spolužiačkou, jej rodinou a ich rozľahlým rozpadávajúcim sa domom zvažujúcim sa k rieke. Vznikne silné priateľstvo, no jedného dňa sa všetko pokazí…

Cez oblaky stále svieti slnko je príbeh o prvých láskach, bolesti zo zrady a o tom, ako sa spamätať, keď má dievča zlomené srdce.

Nejde o to, ako hlboko klesnete,

ale ako vysoko vyskočíte

Ich neobyčajné priateľstvo utužuje tajný jazyk, ktorým sa navzájom zdôverujú, hovoria si o svojich svojráznych a trochu nepochopiteľných matkách, prudérnej sestre Scholastike, o prvých láskach a dospievaní v austrálskom prímorskom mestečku Juniper Bay.

Ale eufória mladosti málokedy vydrží.

Zrada, ktorá zničí ich priateľstvo, zanechá trvalé stopy na Lulinej duši, ktorú aj v dospelom veku mátajú pochybnosti o sebe samej. O pár rokov má Lulu na výber: buď navždy zostane dobrým dievčaťom s pocitom krivdy v srdci, alebo vystúpi z tieňa a urobí čosi nezvyčajné. A možno neodpustiteľné.

Cez oblaky stále svieti slnko.

To je láskavý pohľad na priateľstvo, rodinu a prvé lásky.“

Liane Moriartyová

Frances Whitingová patrí medzi najznámejšie a najpopulárnejšie austrálske autorky. Píše reportáže do prílohy Q Weekend popredného queenslandského časopisu Courier Mail, ale aj obľúbené stĺpčeky do Sunday Mail a iných nedeľných novín, a to už celých devätnásť rokov. V Austrálii vyšli dve zbierky jej stĺpčekov, ktoré sa stali bestsellermi: Oh to Be a Marching Girl (2003) a That’s a Home Run, Tiger! (2006).

Na moje šestnáste narodeniny Rose trvala na tom, aby som ich oslávila s Annabelle, so Simone a Stellou, a tak sme v štvorici sedeli v mojej izbe. Annabelle nástojila, aby som odbalila jej darček prv než ostatné. Bola to fotka nás dvoch v drevenom rámiku – držali sme sa okolo pliec, na tvári široký úsmev a na rámiku boli vyryté tri slová Najlepšie priateľky navždynosť.

„Navždynosť,“ vysvetlila Annabelle Simone a Stelle, „je slovo, ktoré sme s Tallulah spolu vymysleli. Je to spojenie slov navždy a večnosť a je silnejšie než tie dve slová. Tak čo ste jej darovali vy dve?“ spýtala sa. „Predpokladám, že rúž alebo čo.“

Niekedy ma sila jej priateľstva priam zadúšala, akoby som nemohla normálne dýchať, keď bola pri mne.

Ale ani Annabellina zahlcujúca pozornosť ma nepripravila na nápor Joshuu Keatona.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia