Slovan sa doma trápi, tréner Říha zatiaľ necíti žiadny tlak

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Riha
Staronový tréner hokejistov HC Slovan Bratislava Miloš Říha počas príchodu na krátky tlačový brífing. Bratislava, 6. júl 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 4. októbra (WebNoviny.sk) – Hráči Slovana Bratislava sa v aktuálnej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) mimoriadne trápia v domácom prostredí.

Z dvanástich doterajších stretnutí pred vlastnými fanúšikmi totiž „belasí“ zvíťazili iba v troch, počas ostatnej štvorzápasovej šnúry dokonca získali doma iba jediný bod.

Po každej prehre sa z tábora Slovana ozýva, že je potrebné hrať jednoduchšie či častejšie strieľať, no príde ďalší duel a opäť tie isté nedostatky a chyby.

„Hráči vedia, ako to majú hrať, ale nedokážu to predviesť celých šesťdesiat minút. Iba v určitých fázach duelu,“ poznamenal po nedeľňajšej prehre 2:5 s kvalitným Metallurgom Magnitogorsk tréner Miloš Říha a pokračoval: „Dnes sme v presilovkách hrali komplikovane, pomaly a v rohoch. Neutvárali sme tlak na bránku súpera, v našej hre chýbal moment prekvapenia. Až keď sme boli na dne, začali sme plniť veci, ktoré si hovoríme na každom tréningu a počas každého duelu. Začali sme hrať hokej, ktorý chceme predvádzať. V závere stretnutia však namiesto toho, aby sme súpera dorazili, pretože každý tím by to urobil, keď ho dostane do ‚krízy‘, ako sme my dostali Ufu či Magnitogorsk, si dáme góly sami.“

Po nedeli patrí Slovanu si ziskom dvadsiatich bodov v sedemnástich zápasoch až 12. miesto v tabuľke Západnej konferencie a pred sebou má šnúru štyroch duelov u súperov.

„Ja zatiaľ necítim žiadny tlak. To je však otázka pre vedenie klubu. A či si ho pripúšťam? Asi áno, pretože výsledky, ktoré sú očakávané, zatiaľ nie sú. Každý rozumný tréner s tým ráta. Ja som pripravený pracovať ďalej do poslednej chvíle, ako to pôjde. Ako vravím, žiadny tlak ani ultimátum som zatiaľ nepocítil,“ poznamenal český kormidelník Slovana Miloš Říha.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš Říha
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava