Hokejisti Slovana opäť prehrali, Brust fauloval v predĺžení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan - Ufa
Herná situácia pred bránkou Slovana počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa. Bratislava, 2. október 2015.

BRATISLAVA 2. októbra (WebNoviny.sk) – Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom piatkovom vystúpení v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď Salavatu Julajev Ufa pred vlastnými fanúšikmi podľahli 3:4 po predĺžení.

Slovan síce viedol gólom Bartoviča, ale hostia v druhej tretine otočili v priebehu šiestich minút na 1:3. Tlak v záverečnom dejstve priniesol gól Puliša na 2:3 i vyrovnanie kapitána Surového v presilovke na 3:3. Rozhodnutie zariadil v predĺžení hosťujúci Loginov.

Slovan má zo šestnástich tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto. Najbližšie sa „belasí“ predstavia v nedeľu 4. októbra o 17.30 h na domácom ľade proti Metallurgu Magnitogorsk.

Obrazom: Slovan podľahol Ufe

HC Slovan Bratislava – Salavat Julajev Ufa 3:4 po predĺžení (1:0, 0:3, 2:0 – 0:1)

Góly: 12. Bartovič (Viedenský, Barker), 49. Puliš (Tičar, Jeglič), 53. Surový (Kašpar, L. Nagy) – 27. Engqvist (Omark, I. Grigorenko), 33. Višnevskij (Hartikainen, Gončarov), 33. Prochorkin (Chlystov, Chripunov), 65. Loginov

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Brust (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Gusev – Zacharenkov, Sazonov (všetci Rus.), 7820 divákov

Zostavy:

Slovan: Brust – Barker, Sersen, Starosta F. Novák, Mihálik, Švarný, Luža – Kašpar, V. Nedorost, Jeglič – A. Šťastný, Tičar, L. Nagy – Miklík, Surový, Bartovič – Skalický, Viedenský, Puliš

Ufa: Svedberg – Loginov, Lepistö, Višnevskij, Gončarov, Arzamascev, Kirill Koľcov, Derľuk, Cygulin – I. Grigorenko, Engqvist, Omark – Hartikainen, D. Makarov, Lisin – Lazarev, Soin, Ankudinov – Chlystov, Prochorkin, Chripunov

V úvode stretnutia sa Slovan úspešne ubránil presilovke súpera pri vylúčení F. Nováka. V 11. min sa do prečíslenia dostali Tičar s L. Nagyom, ale prihrávku zachytil jeden z obrancov hostí. Radosť domácim priaznivcom urobila akcia v 12. min, keď sa puk od Barkera dostal cez Viedenského až k Bartovičovi a ten zblízka prekonal brankára Svedberga – 1:0.

V 23. min v prečíslení neuspela Ufa, keď Ankudinov so Soinom nemierili presne. Vyrovnanie zariadil v 27. min hosťujúci Engqvist, ktorého pokus po ľade prekĺzol za Brusta popri jeho ľavom betóne – 1:1. Slovan v 33. min inkasoval dva rýchle góly v rozpätí dvadsiatich sekúnd, Brusta prekonali Višnevskij a Prochorkin.

Iskierku nádeje pre Slovan vykresal v 49. min premiérovým presným zásahom v KHL Puliš, ktorý za Svedberga tečoval pokus Tičara. Vyrovnanie zariadil o štyri minúty neskôr kapitán Surový, keď v presilovke poslal za gólmana hostí vyrazenú strelu Kašpara – 3:3. Necelé tri minúty pred treťou sirénou arbitri neuznali gól domácich, pretože ho dosiahli rukou.

V predĺžení o triumfe hostí v presilovke po faule brankára Brusta rozhodol Loginov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Slovan BratislavaSalavat Julajev Ufa