Video: Slovan na úvod KHL prehral, Nagya zostrelil Mamin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovan na úvod podľahol Admiralu Vladivostok
Sprava: Andrej Šťastný z HC Slovan Bratislava, Nikita Lisov a Ivan Nalimov z Admiral Vladivostok počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok. Bratislava, 26. august 2015 Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 26. augusta (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom prvom zápase v novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Admiralom Vladivostok 1:3. Najlepšími hráčmi duelu boli Lukáš Kašpar a Kirill Voronin.

V predchádzajúcom súťažnom ročníku sa „belasí“ stretli s najvýchodnejším účastníkom KHL iba raz, začiatkom novembra 2014 zdolali tohto súpera v Slovnaft Arene 4:1. Sezónu predtým boli v oboch vzájomných dueloch úspešnejší hráči Admiralu, ktorí doma triumfovali 3:1 a vonku dokonca 6:1.

Úvodná päťzápasová domáca séria „belasých“ bude pokračovať v piatok súbojom proti Amuru Chabarovsk, v nedeľu sa v Bratislave predstaví Metallurg Novokuzneck, v utorok prídu do Slovnaf Areny hráči Sibiru Novosibirsk a 6. septembra Medveščak Záhreb.

Obrazom: „Belasí“ podľahli Admiralu 1:3

Po rozpačitom závere minulého ročníka a turbulentnom lete vstúpil Slovan do svojej štvrtej sezóny v KHL s novým kapitánom Tomášom Surovým a aj novým trénerom Milošom Říhom, ktorý nahradil Fína Petriho Matikainena. Do skladania zostavy na úvodný tohtosezónny duel zasiahla črevná chrípka, ktorá vyradila brankára Barryho Brusta, obrancu Cama Barkera a útočníka Roka Tičara.

I. tretina

Zápas sa začal slávnostným vhadzovaním, puk v stredovom kruhu hodil viceprezident KHL Georgij Kobylianskij. Úvodné sekundy patrili hosťom, ktorí sa usadili v útočnom pásme, ale Garnetta neohrozili. Prvú strelu na domáceho gólmana vyslal v 2. minúte Glazkov. Šance mali na opačnej strane aj belasí, strely Bartoviča a Protaseňu sa gólom neskončili.

V 6. minúte preveril pozornosť Garnetta ľahkým nahodením od modrej čiary Bergfors a šťastie skúšal aj Filatov strelou z pravého kruhu. Domáci gólman si poradil aj so streleckými pokusmi Lisova a Kosmačova. V čase 07:27 putoval na trestnú lavicu Protaseňa a hráči Admiralu v prvej minúte presilovej hry zavreli domácich v pásme, ale z ich tlaku si výraznejšiu šancu na skórovanie nevypracovali. V 12. minúte na Garnetta od modrej čiary vystrelil Guzkov, ale jeho spoluhráči nedokázali doraziť puk do siete.

Veľkú šancu mal v následnom protiútoku Kašpar, ktorý si položil Nalimova, no ten lapačkou nepustil puk za svoj chrbát. Ďalšiu obrovskú príležitosť spálil Nagy, jeho dorážku po strele Surového brankár Admiralu s pomocou obrancu zlikvidoval. Na druhej strane sa zapotil aj jeho náprotivok Garnett, keď sa pred neho natlačil Mamin. V 16. minúte sa do samostatného úniku dostal Lugin, ale brankár belasých si z jeho bekhendovým blafákom poradil.

Video: Úvodný gól Voronina

Úvodný gól strelili hostia – v 17. minúte strieľanú prihrávku Lisova od modrej čiary usmernil do siete Voronin – 0:1. O pár sekúnd neskôr putoval na trestnú lavicu Pelletier a následne Mamin tvrdo fauloval Nagya a putoval predčasne pod sprchy. Domáci hráči mali v početnej výhode 5 proti 3 niekoľko príležitostí na vyrovnanie, asi najväčšiu Surový, ktorý z bezprostrednej blízkosti na dvakrát nedokázal prepasírovať puk za Nalimova po strele Sersena od modrej čiary.

Video: Tvrdý faul kolenom Mamina na Nagya

II. tretina

Belasí na začiatku druhej dvadsaťminútovky ešte 153 sekúnd dohrávali presilovku 5 proti 4. Nalimov si poradil so strelami Mihálika, Sersena a Švarného od modrej čiary a aj streleckým pokusom Nagya z pravého kruhu. Ďalšia bomba Starostu tesne minula ľavú žŕdku hosťujúcej bránky.

V 24. minúte Fisenko v poslednej chvíli tečoval puk pred Surovým, ktorý sa už chystal vystreliť z pravého kruhu na Nalimova. Na začiatku 25. minúty hostia zle striedali, ale početná výhoda Slovana trvala len 33 sekúnd, pretože faulu sa následne dopustil aj Bartovič.

V polovici zápasu Slovan pritlačil hostí v ich obrannom pásme. Neprišla však žiadna strela na bránu a aktivitu domácich ukončila prihrávka na modrú čiaru Mihálikovi, ktorému puk preskočil hokejku. V 33. minúte musel ísť na trestnú lavicu Švarný, hosťujúci hráči zavreli Slovan a ich náskok zvýšil Kuznecov, ktorého prihrávku za Garnettov chrbát usmernil Bartovič – 0:2.

Video: Kuznecov v 33. minúte zvýšil na 2:0 pre hostí

Slovanu sa zakrátko podarilo streliť kontaktný gól: Starosta síce v brejku mieril iba do Nalimova, ale o niekoľko sekúnd si už však domáci fanúšikovia prvýkrát v sezóne zakričali Góóól!, keď brankára hostí bombou takmer z polovice ihriska prekvapil Sersen – 1:2.

Video: Sersenova bomba, ktorou znížil na 1:2

Domáci po znížení na rozdiel gólu ustáli oslabenie pri vylúčení Skokana a v 39. minúte sa spoza bránky pred Nalimova predieral Viedenský, ale s jeho bekhendovým pokusom si gólman hostí poradil. Posledné sekundy druhej tretiny patrili hosťom, ich tlak v útočnom pásme im však gól nepriniesol.

III. tretina

Hneď od 31. sekundy tretej časti hry hostia „ponúkli“ Slovanu ďalšiu presilovku – Glazkov išiel na trestnú lavicu na 4 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Ani toto vylúčenie „belasí“ nepotrestali. Zaujali tvrdé strely Sersena a Starostu a Šťastný mieril spomedzi kruhov tesne nad bránku.

Už po presilovej hre mal veľkú šancu elitný útok domácich – Nagy obkorčuľoval okolo bránky a jeho spoluhráči nedokázali po jeho strele usmerniť puk do siete. V 47. minúte sa puk dostal k osamotenému Starostovi na pravý kruh, jeho bomba však skončila na prsiach Galimova. O pár sekúnd udreli tretíkrát hostia, keď ich rýchlu akciu zakončil Jakovlev – 1:3.

Video: Tretí gól Admiralu v 47. minúte strelil Jakovlev

Admiral mohol pridať štvrtý gól pri vylúčení Bartoviča, keď Osipov z tesnej blízkosti na dvakrát nedokázal prekonať Garnetta. Presilovú hru mali od 54. minúty k dispozícii aj „belasí“, no nepriniesla im vytúžený kontaktný gól. Brankára Nalimova strelou preveril iba Bartovič, ktorý si po ľavej strane nakorčuľoval do pásma a pálil z kruhu na vhadzovanie. Keďže neprišiel ani záverečný tlak a ďalšie šance Slovan body v úvodnom zápase sezóny nezískal.

Výsledok:
HC Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly:

16:37 – 0:1 K. Voronin (N. Lisov, M. Mamin)

32:40 – 0:2 A. Kuznecov (V. Alexandrov) – presilová hra

34:33 – 1:2 M. Sersen (M. Viedenský, A. Šťastný)

46:46 – 1:3 J. Jakovlev (K. Voronin, A. Podšenďalov)

Vylúčenia:

07:27 A. Protaseňa (Slovan) – 2 min. (držanie hokejky)

16:51 P. Pelletier (Admiral) – 2 min. (držanie hokejky)

17:35 M. Mamin (Admiral) – 5 min. + DKZ (faul kolenom)

25:04 (Admiral) – 2 min. (veľa hráčov na ľade)

25:37 M. Bartovič (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

32:11 I. Švarný (Slovan) – 2 min. (faul lakťom)

35:45 D. Skokan (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

40:31 I. Glazkov (Admiral) 2+2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

49:14 M. Bartovič (Slovan) – 2 min. (držanie)

53:36 K. Makarov (Admiral) – 2 min. (vyhodenie puku)

strely na bránu: 31:27, vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše: 18. min. Mamin (Admiral) 5. min + DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Bulanov, Bukin – Maitak, Pronskich, 9270 divákov

Zostavy:

Slovan:Garnett – Sersen, L. Kozák, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, Luža – Surový, V. Nedorost, L. Nagy – Jeglič, A. Šťastný, D. Skokan – Kašpar, Protaseňa, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

Admiral: Nalimov – Kosmačiov, Bartulis, Glazkov, Osipov, N. Lisov, Mnacjan – Filatov, Pelletier, Bergfors – Fisenko, Lugin, Gorškov – Alexandrov, A. Kuznecov, K. Makarov – Voronin, M. Mamin, Jakovlev – Podšenďalov

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Zápas sa mi hodnotí ťažko, pretože začínať doma je náročnejšie. Tlak na nás bol obrovský, súper predvádzal svoju hru a trpezlivo čakal na naše chyby. Zradili nás presilovky a to rozhodlo. Chlapci sa až do konca snažili, ale efektivita z našej strany nebola dobrá.“

Lukáš Kašpar (útočník Slovana): „Je to niečo iné ako prípravné zápasy a každý sa do toho musí nejako dostať. Admiral to dnes zvládol lepšie ako my. V dlhej presilovke sme mali problém dostať sa do útočnej tretiny a chvíľu tam zostať. Mali sme to zahrať lepšie a dať gól. Bol by to iný zápas, ak by sme vtedy vyrovnali na 1:1.“

Tomáš Surový (kapitán Slovana): „Veľmi dobre vieme, že každý bod má cenu zlata. Do ďalšieho duelu ideme s tým, že musíme vyhrať. Musíme makať naplno každý deň. Ideme ďalej. Neriešim, že to bola moja kapitánska premiéra v súťažnom zápase. Zaujíma ma iba to, aby sme vyhrávali, čo sa nám nepodarilo.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lukáš KašparMichal Sersen
Firmy a inštitúcie Admiral VladivostokHC Slovan Bratislava