Karalahti končí v Jokerite, v tíme by ho chcel mať Slovan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karalahti
Jere Karalahti v Jokerite končí. Foto: SITA/AP

HELSINKI 23. októbra (WEBNOVINY) – Cesty skúseného fínskeho obrancu Jereho Karalahtiho a tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Jokerit Helsinki sa pravdepodobne rozídu. Tridsaťdeväťročný zadák chýbal na súpiske „žolíkov“ v poslednom stretnutí a podľa večerníka Sanomat v klube uvažujú nad ukončením spolupráce.

Podľa Sanomatu by však Karalahti nemal byť dlho bez práce, o obrancovi sa už údajne informovali zástupcovia viacerých klubov vrátane slovenského Slovana Bratislava. Interes prejavili aj švédsky HV 71, ruský Amur Chabarovsk a a chorvátsky Medveščak Záhreb.

Karalahtiho by údajne podľa Sanomatu mal rád vo svojom kádri tréner Slovana Petri Matikainen. Obaja sa stretli počas pôsobenia v Espoo Blues v sezóne 2010/2011. V súčasnosti je všetko otázka najmä nájdenia dostatku financií. „Zatiaľ nebudeme nič komentovať,“ povedal hráčov agent Juuso Pulliainen.

Karalahti sedel na tribúne počas utorňajšieho stretnutia Jokeritu s Omskom. Na podobné situácie nie je veľmi zvyknutý. „Nebudeme to bližšie rozoberať. Je to otázka na trénerov,“ vysvetľoval pre Sanomat generálny manažér Jokeritu Jari Kurri.

Karalahti pôsobil v Jokerite Helsinki aj v minulej sezóne, keď hral klub v najvyššej fínskej súťaži. V tejto nastúpil v pätnástich zápasoch, v ktorých strelil jeden gól a pridal tri asistencie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petri Matikainen