Video: Lev vyhral drámu s Magnitogorskom gólom v závere

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Kovář
Foto: facebook.com/levpraha

PRAHA 22. apríla (WEBNOVINY) – Hokejisti Leva Praha zvíťazili v utorňajšom treťom finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy nad Metallurgom Magnitogorsk 3:2 a v sérii na štyri víťazstvá vedú 2:1. Pražania o triumfe rozhodli 24 sekúnd pred koncom tretej tretiny zásluhou Justina Azeveda. V poradí štvrtý duel série sa hrá vo štvrtok 24. apríla opäť v Prahe.

Tretie finále hokejového Gagarinovho pohára sledovalo v utorok večer v O2 Arene 16 435 divákov. Je to nový rekord ruskej nadnárodnej súťaže. Pražská hala držala aj doterajšie maximum KHL. Súboj Leva Praha s Dinamom Moskva navštívilo 9. októbra 2012 v českej metropole 16 304 fanúšikov. Informuje o tom web KHL.

O2 Arena je najväčšou arénou, v ktorej sa hrajú zápasy Kontinentálnej hokejovej ligy. Veľkosťou jej ako-tak konkuruje len hala v bieloruskom Minsku, ktorá však má kapacitu 15 086 divákov. Lev Praha nehrá v O2 Arene všetky zápasy, jeho domovským stánkom je Tipsport Arena v Holešoviciach.

Už po 95 sekundách hry otvoril skóre duelu Sekáč, ktorý využil Thörnbergovo nahodenie a zasunul puk do siete. Magnitogorsk vyrovnal až v 39. min, keď pri presilovke pálil presne Sergej Moziakin. V tretej tretine najskôr Justin Azevedo zabezpečil domácim opäť tesné vedenie, ale v čase 58.42 vyrovnal Francis Paré. V poslednej minúte však chybila obrana Metallurgu, Mäenpää našiel Azeveda, ktorý 24 sekúnd pred záverečnou sirénou definitívne rozhodol o výsledku.

„Opäť sa ukázalo, že je potrebné hrať do posledných sekúnd,“ povedal v prvom televíznom rozhovore asistent trénera Leva.

Výsledok tretieho finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy:
Lev Praha – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

– stav série: 2:1

Góly: 2. Sekáč (Thörnberg, P. Vrána), 51. Azevedo (Oystrick, Mäenpää), 60. Azevedo (Meänpää) – 39. Moziakin (Zaripov), 59. Paré (Moziakin, Lee), 16 435 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergej Moziakin