Rapera Westa na Glastonbury nechcú, padli vyhrážky smrťou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Festival Glastonbury
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. mája (WEBNOVINY) – Spoluorganizátorka britského festivalu Glastonbury Emily Eavis prezradila, že sa jej vyhrážali smrťou po tom, čo oznámila, že jedným z headlinerov aktuálneho ročníka podujatia bude aj americký raper a producent Kanye West.

„Nebol to príjemný svet, ktorý sme odhalili,“ povedala Eavis pre denník The Times. „Dostala som vyhrážky smrťou a podobne. Bolo to príšerné. Jednoducho šialené. Dostávalo sa to mimo kontrolu. Mali sme magazín Time, všetky americké spravodajské kanály, ktoré hovorili, že chcú prísť. Bol to neskutočný nápor z celého sveta,“ priblížila.

„Bolo to dosť skľučujúce, pretože sme pre festival premýšľali nad niečím úžasným a zaujímavým a sviežim a výnimočným. Získať najväčšiu hviezdu sveta bol pre nás úžasný kúsok,“ vyjadrila sa tiež dcéra zakladateľa festivalu.

Festival

Glastonbury

sa bude konať od 24. do 28. júna v Piltone. Okrem Kanyeho Westa sa ako headlineri predstavia formácie The Who a Foo Fighters. Okrem toho na podujatí vystúpia Florence And The Machine, Pharrell Williams, Patti Smith, Lionel Richie, Motörhead a mnoho ďalších. Vstupenky na festival v počte 135-tisíc kusov sa v októbri vypredali za 25 minút. Westovu účasť na festivale poznamenala aj petícia, ktorej cieľom bolo zrušenie jeho vystúpenia. Petíciu podpísalo viac ako 133-tisíc ľudí.

Video: Kanye West – Gold Digger ft. Jamie Foxx

Kanye West

odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). S Jay Z okrem toho nahral štúdiovku Watch The Throne (2011).

Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna). V súčasnosti pracuje na albume Swish.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.theguardian.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kanye WestLionel RichiePatti SmithPharrell Williams