Na Open Jazz Feste vystúpi aj Dan Bárta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA

BRATISLAVA 24. apríla (SITA) – Na Open Jazz Fest, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, príde aj český spevák Dan Bárta. Štyridsaťpäťročný interpret sa predstaví spolu s triom kontrabasistu Roberta Balzara, v ktorom hrajú aj klavirista Jiří Levíček a bubeník Kamil Slezák.

V druhý festivalový deň vystúpi aj formácia Fehero Rocher. V nej pôsobia Sisa Fehérová (spev), Tony Dlapa (gitara), Federico De Vittor (klavír), Matěj Černý (kontrabas) a Oliver Lipenský (bicie). Kapela v tvorbe spája džez, blues či alternatívu. Koncertovala aj v Českej republike, Nemecku či Turecku. Vlani získali Cenu za individuálny výkon a zrelý koncept v rámci súťaže Nové tváre slovenského jazzu.

Dan Bárta je známy z pôsobenia v už nefungujúcich kapelách Alice či Sexy Dancers, ale aj vďaka spolupráci s formáciami J.A.R. a Illustratosphere. Účinkoval napríklad v muzikáloch Jesus Christ Superstar alebo Evita i vo filmoch Kytice (2000) či Jarmareční bouda (2009). Predvlani vydal zatiaľ posledný album Maratonika.

Účasť na festivale už skôr potvrdili Andrej Urminský trio, Carmen Souza & Theo Pascal Epistola, Special Providence a Vojtěch Dyk & B-Side Band.

Informácie pochádzajú od Mateja Šáleka a z archívu agentúry SITA.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dan BártaVojtěch Dyk