Na novom albume speváčky Björk sa podieľal aj producent Arca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bjork
Islandská speváčka Björk. Foto: stillmarching.wordpress.com

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – Na novom albume islandskej speváčky Björk sa podieľal aj producent Arca, známy vďaka spoluprácam s rapperom Kanyem Westom či speváčkou FKA twigs.

Rodák z Venezuely prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámil, že spolu s Björk koprodukujú jej deviatu štúdiovku. „Bolo to veľké dobrodružstvo. Som poctená,“ reagovala zasa 48-ročná speváčka. Názov ani dátum vydania novej štúdiovky Björk nie je zatiaľ známy.

Video: Björk – Hyperballad

https://www.youtube.com/watch?v=26sP2WsA5cY

Björk sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 1977, keď iba ako 12-ročná vydala svoj eponymný debutový album. Paradoxne až svoju druhú štúdiovku z roku 1993 nazvala Debut a následne s ňou zaznamenala medzinárodný úspech.

Nasledovali nahrávky Post (1995), Homogenic (1997), Vespertine (2001), Medúlla (2004), Volta (2007) a Biophilia (2011). Okrem toho má na svojom konte aj soundtracky k snímkam Tanečnica v tme (2000) a Drawing Restraint 9 (2005), pričom v oboch si aj zahrala.

Za skladbu I’ve Seen It All z prvého menovaného filmu získala nomináciu na Oscara. Okrem toho ju trinásťkrát nominovali na cenu Grammy, no ani jednu z nominácií sa jej nepodarilo premeniť na víťazstvo. Medzi jej najznámejšie skladby patria Isobel, Human Behaviour, Hyperballad, All Is Full Of Love, Big Time Sensuality alebo Army Of Me.

Alejandro Ghersi, vlastným menom Arca, pôsobí v newyorskom Brooklyne. Na konte má EP Barón Libre (2012), Stretch 1 (2012) a Stretch 2 (2012) a mixtapes názvom &&&&& (2013). Prvý štúdiový album s názvom Xen mu vyjde 4. novembra.

Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Björk