Avicii spolupracuje na novom albume s rockovými hudobníkmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Avicii
Švédsky dídžej Avicii počas vystúpenia v Austine v Texase. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. júla (WEBNOVINY) – Švédsky dídžej Avicii spolupracuje na pripravovanom albume s rockovými hudobníkmi. Dvadsaťštyriročný rodák zo Štokholmu v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone prezradil, že na druhom počine sa podieľajú aj Jon Bon Jovi, spevák kapely System of a Down Serj Tankian či Chris Martin z Coldplay. Billie Joe Armstrong z formácie Green Day pracoval na skladbe No Pleasing a Woman.

Rapperi Wyclef Jean a Matisyahu zas ponúknu reggae duet. „Tá skladba sa mi veľmi páči, ale zatiaľ neviem, čo s ňou mám urobiť,“ povedal o duete Avicii, ktorý na album vyberá spomedzi 70 piesní. „Chris Martin musí mať všetko perfektné. Ja taký nie som a práve preto mám 70 skladieb,“ uviedol hudobník, ktorý zatiaľ neprezradil názov albumu. Novinka by však mala vyjsť ešte tento rok.

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2006. Vlani vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down. Medzi jeho známe skladby patria tiež napríklad Levels či Silhouettes. Na konte má American Music Award, Billboard Music Award či dve nominácie na Grammy.

Video: Avicii – Wake Me Up

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe AviciiBillie Joe ArmstrongBon JoviChris MartinJon Bon JoviSerj TankianWyclef Jean