Reggae Festival plný skvelej hudby, príde aj speváčka Jah9

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Uprising Reggae Festival
Fanúšikovia reggae počas piateho ročníka Uprising Reggae festival 2012. Bratislava, 24. august 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 22. apríla (WEBNOVINY) – Na siedmom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 22. a 23. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, vystúpi aj jamajská speváčka Jah9. Tá patrí k najznámejším súčasným predstaviteľkám new roots reggae. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informovali organizátori festivalu.

Tridsaťročná Jah9, vlastným menom Janine Cunningham, pochádza z Montego Bay, no väčšinu detstva strávila v susednom Falmouthe. Jej prvým výraznejším úspechom bol singel Warning, ktorý nemecký magazín Riddim označil za skladbu roka 2011. Začiatkom minulého roka potom vydala debutový album New Name, ktorý produkoval Rory Gilligan. Vlani v novembri predstavila nový singel Steamers A Bubble, ku ktorému nakrútila aj videoklip.

Na Uprising Reggae Festivale tento rok vystúpia aj Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites, Collie Buddz, Gentleman’s Dub Club, Lion D & Bizzarri Sound a Addis Pablo & Suns Of Dub. Vstupenky na podujatie stoja momentálne 35 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal alebo na webstránke www.uprising.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať