The Rolling Stones dobyli albumový UK Chart

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
The Rolling Stones
Legendárna britská kapela The Rolling Stones sa predstaví 16. júna na štadióne Ernsta Happela. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 10. decembra (WebNoviny.sk) – Anglická rocková kapela The Rolling Stones dobyla s najnovšou štúdiovkou Blue & Lonesome britský albumový rebríček.

Skupine sa podarilo dostať na vrchol albumového UK Chartu už po dvanásty raz, pričom s radovou nahrávkou to bolo naposledy v roku 1994, konkrétne s albumom Voodoo Lounge.

Zo štúdiovky Blue & Lonesome sa v prvom týždni od uvedenia na trh predalo vo Veľkej Británii 106-tisíc kusov, z čoho 95-tisíc bolo fyzických nosičov. Lepšiu predajnosť v úvodnom týždni zaznamenal tento rok len zosnulý David Bowie s albumom Blackstar.

The Rolling Stones

vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can’t Get No) Satisfaction, Wild Horses, Brown Sugar, Paint It Black, Jumpin‘ Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can’t Always Get What You Want, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David BowieMick Jagger