Prince v čase svojej smrti prechovával lieky proti bolesti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prince
Foto: SITA/AP

Minneapolis 28. apríla (WebNoviny.sk) – Miestna polícia vyšetrujúca nedávnu smrť amerického speváka Princea požiadala o pomoc Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA).

Polícia totiž po náhlom úmrtí umelca, ku ktorému došlo minulý týždeň vo štvrtok v jeho sídle a nahrávacom štúdiu Paisley Park pri meste Minneapolis, zistila, že prechovával lieky proti bolesti vydávané na predpis, informovala vo štvrtok stanica BBC.

Vyšetrovatelia sa zatiaľ nevyjadrili, či tieto analgetiká zohrali v prípade nejakú rolu. Pitva vylúčila možnú samovraždu, toxikologický rozbor odobratých vzoriek však môže trvať niekoľko týždňov. DEA sa pokúsi zistiť druh a pôvod týchto liekov. Podľa stanice NBC existujú dohady, že spevák bol závislý od analgetika s názvom Percocet, ktorý užíval od roku 2009 na potlačenie bolestí v boku. Ten si mal poraniť na koncertoch.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že s podozrivým liečivom súvisí aj prípad, keď Princeovo súkromné lietadlo muselo približne týždeň pred jeho smrťou núdzovo pristáť, keďže spevák podľa pilota nereagoval na podnety. Spevák sa vtedy vracal z vystúpenia v štáte Georgia a bol prevezený do nemocnice v meste Moline v štáte Illiois. Prepustili ho však po niekoľkých hodinách po podozrení na predávkovanie liekmi, dopĺňa stanica CNN.

Prince

, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 do muzikantskej rodiny. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r’n’b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri.

Medzi jeho úspešné single patria napríklad Purple Rain, 1999, When Doves Cry, Let’s Go Crazy, Raspberry Beret, Kiss, Sign O‘ The Times, Batdance, Gett Off, Cream či The Most Beautiful Girl In The World. Je tiež autorom hitu Nothing Compares 2 U, ktorý preslávila speváčka Sinéad O’Connor. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com, z agentúry Reuters a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe PrinceSinéad O'Connor