Košice zabojujú vo Švédsku o osemfinále Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HC Košice - AIK Skelleftea
Zľava: Dalibor Bortňak z HC Košice a Martin Lundberg z AIK Skelleftea počas prvého zápasu play-off šestnásťfinále Ligy majstrov 2015/16. Košice, 22. september 2015. Foto: SITA/Viktor Zamborský

KOŠICE 6. októbra (WebNoviny.sk) – Hokejisti HC Košice sú zatiaľ o čosi bližšie k postupu do osemfinále Ligy majstrov ako ich súper. Do utorkovej odvety šestnásťfinále proti švédskemu vicemajstrovi Skelleftea AIK si slovenský šampión odviezol na sever Európy domáce víťazstvo 4:3 a nádej, že nič nie je nemožné.

Domáci zápas sme síce zvládli, ale Skelleftea je mimoriadne kvalitný protivník. Keď sme to už ale takto pekne rozbehli, bolo by veľmi zlé, ak by sme sa nechceli pobiť o postup,“ uviedol tréner Košíc Peter Oremus pred utorkovým predpoludňajším odletom do Švédska. „Odveta? Neponúknu nám to zadarmo, bude to tvrdšie, možno agresívnejšie, najmä v prvej tretine zrejme na nás vybehnú, ale nebojíme sa,“ povedal dvojgólový strelec Marek Bartánus ešte po prvom súboji v metropole východu.

Obrazom: Košičania doma zvíťazili o jeden gól

V lige sa „oceliarom“ nedarí

V novej sezóne Tipsport ligy zatiaľ nevýrazní Košičania sa nádejali, že medzinárodný triumf nad silným švédskym oponentom im pomôže prelomiť strelecké a bodové prekliatie aj v najvyššej domácej súťaži. Splnilo sa to len v jednom z troch nasledujúcich duelov, ktorý vyhrali na domácom ľade nad Popradom hladko 5:1.

Zvíťazili aj nad reprezentačným tímom do 20 rokov na jeho klzisku, no nie oslnivo (3:1), a prišli tiež ďalšie dve prehry po samostatných nájazdoch: v Martine (2:3) a Trenčíne (1:2). Do odvety so Skellefteou vstúpia z predposledného deviateho miesta tabuľky s jedným zápasom k dobru proti Skalici, ten si odložili na 27. októbra.

Poznajú slabiny súpera

Tréner Oremus sa však spolieha, že úmerne so silou súpera stúpne aj výkon jeho zverencov. „Vždy sa snažia vtlačiť hre svoju pečať. U nás doma nás počas prvej tretiny takmer nepustili z obranného pásma. Majú však aj svoje slabiny a vďaka úvodnej konfrontácii sme ich spoznali. V prvom rade nesmieme byť zakríknutí a využiť prípadné chybičky ich zadákov,“ dodal Oremus.

Odvetný súboj šestnásťfinále LM 2015/2016 medzi Skellefteou a HC Košice odohrajú v utorok 6. októbra od 17.30 h. V prípade víťazstva domáceho tímu o jeden gól sa bude predlžovať. Ak Košičania uhrajú remízu alebo zvíťazia, postúpia. Hlavnými rozhodcami budú Fín Anssi Kalevi Salonen a Švéd Tobias Björk. Priamy prenos odvysiela televízia Sport2.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek BartánusPeter Oremus
Firmy a inštitúcie HC Košice