Video: Rangers postúpili, Ottawa odvrátila mečbal Montrealu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rangers sú už v 2. kole, Ottawa odvrátila mečbal Montrealu
V sérii medzi St. Louis a Minnesotou si postupový mečbal vybojovali hráči Wild, ktorí na ľade Blues vyhral piaty zápas 4:1. Foto: SITA/AP

NEW YORK 25. apríla (WEBNOVINY) – Hokejisti New Yorku Rangers sa stali druhým postupujúcim tímom do 2. kola play-off zámorskej NHL. Gól Carla Hagelina na 2:1 v 11. min predĺženia piatkového piateho stretnutia ukončil sériu prvého kola s Pittsburghom, ktorú Rangers vyhrali 4:1.

Konečný sumár súbojov medzi tímom z New Yorku a Pittsburghu je možno jednoznačný, všetky duely sa však skončili tesným jednogólovým rozdielom. Rangers štyri výhry dosiahli po zhodných výsledkoch 2:1, posledné dve dokonca po predĺžení.

Pre Malkina sa sezóna skončila

Po Anaheime je držiteľ Prezidentskej trofeje druhým postupujúcim do konferenčného semifinále. „Dnešný zápas bol dôležitý, mohli sme v ňom urobiť rozhodujúci krok. Napokon sa nám to podarilo. Pittsburgh nám bol v každom zápase vyrovnaným súperom. Ak by dnes vyhral, potom by to bolo ešte veľmi zaujímavé,“ uviedol po zápase brankár Rangers Henrik Lundqvist.

Sezóna sa v piatok skončila pre Sidneyho Crosbyho či Jevgenija Malkina. „Bolo to aj o šťastí. Rangers ho mali viac, ale na druhej strane si zaslúžia aj uznanie. Potvrdili, že patria medzi najlepšie tímy ligy,“ skonštatoval kouč Penguins Mike Johnston.

Ottawa znížila stav série

Ottawa odvrátila aj druhý postupový mečbal Montrealu, na jeho ľade vyhrala jasne 5:1 a znížila stav série na 2:3. Brankár Senators Craig Anderson mal 45 úspešných zákrokov. Prvé dva góly od 19. marca strelil Bobby Ryan. „Už sa tešíme na zápas číslo šesť. Potrebujeme ho vyhrať, aby sme sa udržali v sérii,“ priznal kapitán Senators Erik Karlsson.

V sérii medzi St. Louis a Minnesotou si postupový mečbal vybojovali hráči Wild, ktorí na ľade Blues vyhral piaty zápas 4:1. V domácom drese strelil už šiesty gól v tohtoročnom play-off Vladimir Tarasenko, jeho zásah z 9. min bol jediným z hokejky hráčov Blues. V ďalšom priebehu podržal Minnesotu brankár Devan Dubnyk.

Výsledky piatkových stretnutí 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Východná konferencia:

Montreal – Ottawa 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

– stav série: 3:2

Góly: 42. T. Gilbert (Pateryn, Eller) – 10. Ryan (Hoffman, Zibanejad), 16. Wiercioch, 35. E. Karlsson (Turris, Stone), 55. Condra, 60. Ryan (Hoffman, Zibanejad)

New York Rangers – Pittsburgh 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

– konečný výsledok série: 4:1, Rangers postúpili do 2. kola

Góly: 5. Stepan (D. Boyle, Brassard), 71. Hagelin (Moore, McDonagh) – 38. Spaling (Downie, Crosby)

Západná konferencia:

St. Louis – Minnesota 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

– stav série: 2:3

Góly: 9. Tarasenko (Steen, J. Schwartz) – 12. Scandella (Spurgeon), 35. Niederreiter (C. Stewart), 37. M. Koivu (Parise, R. Suter), 55. Coyle (Vanek)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Devan DubnykErik KarlssonHenrik LundqvistVladimir Tarasenko