Video: Halák čaroval a vychytal víťazstvo, Meszároš nahrával

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jaroslav Halák
Jaroslav Halák vychytal New Yorku Islanders víťazný zápas proti New Jersey. Foto: SITA/AP

NEW YORK 16. decembra (WEBNOVINY) – Andrej Meszároš prispel jednou asistenciou k víťazstvu Buffala 5:4 po samostatných nájazdoch nad svojím bývalým klubom z Ottawy v pondelkovom stretnutí NHL. Pre slovenského obrancu to bol štvrtý bod v sezóne, na premiérový gól však stále čaká.

Trápiace sa Buffalo chytilo formu a vyhralo štvrtý duel po sebe, na domácom ľade dokonca šiesty, čo sa mu naposledy podarilo v roku 2007. „Začíname si veriť,“ povedal tréner Sabres Ted Nolan. Meszároš sa podieľal na druhom góle Buffala, keď jeho strelu dorazil do bránky Matt Moulson. „Bol to jeden z tých šťastných gólov,“ povedal Moulson.

Ďalší víťazný zápas vychytal Jaroslav Halák, ktorý zaznamenal 26 úspešných zákrokov a doviedol New York Islanders k triumfu 3:2 nad New Jersey po samostatných nájazdoch. V nich ho v piatich pokusoch prekonal len veterán Scott Gomez.

Ľubomír Višňovský odohral takmer 23 minút, ale nebodoval. Islanders sú v tejto sezóne v nájazdoch neomylní, vyhrali všetkých šesť. „V predĺžení aj v nájazdoch si veríme, pretože máme dosť šikovných hráčov, ktorí môžu rozhodnúť,“ povedal Josh Bailey, ktorý strelil gól a premenil aj rozhodujúci nájazd. Halák po dvoch prehrách za sebou so svojím bývalým klubom St. Louis vychytal druhú výhru v rade.

Aj vďaka premiérovým gólom v NHL nováčikov Bryana Rusta a Briana Dumoulina zdolal Pittsburgh 4:2 Tampu Bay.

Výsledky pondelňajších stretnutí:
Buffalo – Ottawa 5:4 po sam. nájazdoch (0:1, 3:1, 1:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 25. Ristolainen (Stewart, Gionta), 27. Moulson (MESZÁROŠ, Ennis), 28. M. Foligno (Flynn, Myers), 57. Flynn (M. Foligno, Benoit), rozhodujúci sam. nájazd Moulson – 8. Ryan (Hoffman, Zibanejad), 34. Stone (Turris, Ceci), 43. Lazar (Condra, Chiasson), 46. Chiasson (Borowiecki)

Andrej Meszároš (Buffalo) 1 asistencia, 2 tr. min, odohral 14:52

New York Islanders – New Jersey 3:2 po sam. nájazdoch (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 22. Bailey (Strome, Grabovskij), 51. Martin (C. Cizikas, C.Dehaan), rozhodujúci samo. nájazd Bailey – 13. Židlický (Gomez, Jágr), 16. Gomez (Jágr, Židlický)

Ľubomír Višňovský 3 strely, odohral 22:42, Jaroslav Halák (obaja Islanders) 26 úspešných zákrokov

Pittsburgh – Tampa Bay 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 20. Sutter (Scuderi), 23. Rust (Ebbett), 40. Downie (Hornqvist, Malkin), 48. Dumoulin (Downie, Spaling) – 20. Drouin (T. Johnson, Kučerov), 57. Kučerov (Filppula)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MeszárošJaroslav HalákĽubomír Višňovský