Brankár Vokoun sa rozlúčil s kariérou, zradilo ho zdravie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Vokoun
Tomáš Vokoun Foto: SITA/AP

PRAHA 15. decembra (WEBNOVINY) – Český hokejový brankár Tomáš Vokoun definitívne uzavrel aktívnu hráčsku kariéru.

Podľa Vokouna je to definitívne

Správu priniesol denník Sport. Tridsaťosemročný rodák z Karlových Varov pôsobil naposledy v zámorí, v sezóne 2013/2014 odchytal dve stretnutia vo farmárskej AHL za Wilkes-Barre Scranton Penguins, rezervnom tíme Pittsburghu z NHL.

Absolvovať viac duelov mu znemožnil zdravotné problémy – krvná zrazenina. „Je to definitívne, už nie je na čo čakať,“ cituje Sport dvojnásobného majstra sveta, ktorý ešte do októbra tvrdo trénoval a čakal na adekvátnu ponuku zo zámoria. „Raz to prísť museli, ten čas je teraz. Keď sa pozriem za seba, nemám čo ľutovať. Môžem odísť so zdvihnutou hlavou,“ dodal.

Vokoun odchytal stovky zápasov v NHL

Tomáš Vokoun v zámorskej NHL odchytal dovedna 700 duelov za Montreal, Nashville, Floridu, Washington a Pittsburgh. Nashville v sezóne 2003/2004 premiérovi v histórii klubu priviedol k postup do play-off. V kanadsko-americkej profilige absolvoval dovedna 15 sezón.

V štatistikách pri jeho mene už zostane priemer 2,55 inkasovaného gólu na jeden duel a úspešnosť zákrokov 91,7 percenta. Na nulu sa mu podarilo vychytať 51 stretnutí. Po Dominikovi Hašekovi v NHL zanechal asi najväčšiu stopu spomedzi českých brankárov, celkovo dosiahol 300 víťazstiev. Na reprezentačnej úrovni získal s výberom ČR zlato na MS v rokoch 2005 a 2010, na turínskych ZOH 2006 si vybojoval bronz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Vokoun