Kanada smúti, zomrel legendárny tréner Pat Quinn

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pat quinn
Pat Quinn na lavičke Edmontonu Oilers. Foto: SITA/AP

NEW YORK 24. novembra (WEBNOVINY) – Vo veku 71 rokov v nedeľu vo Vancouveri skonal legendárny kanadský hokejový tréner Pat Quinn. Informáciu priniesla internetová stránka NHL. Pripomenula, že rodák z Hamiltonu sa v rokoch 1980 a 1994 dostal so svojimi mužstvami Philadelphiou a Vancouverom až do finále Stanleyho pohára, zhodne neuspel. V zámorskej profilige pôsobil Pat Quinn aj v Edmontone, Los Angeles a Toronte. Naposledy pracoval v Edmontone, kde skončil po jednej sezóne v roku 2010.

V roku 2002 doviedol Quinn javorové listy k zlatej olympijskej medaile v americkom Salt Lake City. Bol to prvý kanadský triumf v hokejovom turnaji pod piatimi kruhmi po 50 rokoch. O dva roky neskôr vyhral Quinn s Kanadou Svetový pohár. V rokoch 1980 a 1992 ho vyhlásili za najlepšieho trénera NHL.

Quinn bol v minulosti obrancom a strávil v NHL deväť sezón v Atlante, Toronte a Vancouveri. Pred smrťou pracoval ako predseda výberovej komisie Siene slávy NHL v Toronte. „Či už ako hráč, tréner alebo manažér prejavoval veľkú vášeň pre hokej a snažil sa o úspech. Jeho prínos pre hokej je výsledkom jeho schopností. Mal veľký rešpekt. NHL bola len jednou z množstva organizácií, ktoré mali prospech z jeho oddanej služby,“ reagoval na úmrtie Quinna komisár NHL Gary Bettman.

Stratili sme veľkého muža. Je to smutný deň pre hokej a každého, kto miluje túto hru,“ uviedol prezident Vancouveru Canucks pre hokejové operácie Trevor Linden, ktorý bol v sezóne 1993/1994 kapitánom mužstva na ceste Canucks do finále Stanleyho pohára pod vedením Pata Quinna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gary Bettman