Video: Carolina prehrala, nepomohol ani Sekera s asistenciou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Carolina stále bez výhry, nepomohla ani Sekerova asistencia
Chris Terry hrajúci za Carolinu spadol počas druhej tretiny zápasu NHL do súperovej bránky, kde vrazil aj do brankára Edmontonu Bena Scrivensa, Oct. 24, 2014, in Edmonton, Alberta. Foto: SITA/AP

NEW YORK 25. októbra (WEBNOVINY) – Andrej Sekera zaznamenal v piatkovom stretnutí NHL asistenciu, ale jeho Caroline to nestačilo a prehrala na ľade Edmontonu s Martinom Marinčinom v zostave 3:6.

Oilers tak vyhrali tretí duel v rade, naopak Hurricanes ostávajú jediným tímom, ktorý v tejto sezóne ešte nepocítil chuť víťazstva.

Prvé dva góly v sezóne si na svoje konto pripísal Jordan Eberle, svoj premiérový zásah v NHL zaznamenala trojka posledného draftu Leon Draisaitl. Carolina dokázala trikrát vyrovnať, pri zásahu na 2:2 stratil Marinčin v súboji s Jeffom Skinnerovm hokejku a ten strelou zápästím po asistencii Sekeru skóroval.

Potom však skórovali už len domáci hráči. „Toto je ťažká prehra. Ukázali sme charakter a niekoľkokrát vyrovnali, ale záver sme nezvládli,“ smútil útočník Skinner.

Daňo sa nezmestil do zostavy

Corey Perry pokračuje v gólových hodoch. Kanadský krídelník po svojom druhom hetriku sezóny opäť skóroval, keď už v druhej minúte súboja s Columbusom otvoril skóre a jeho Anaheim zvíťazil v siedmom stretnutí po sebe (4:1).

Ducks už v treťom zápase v rade skórovali so svojej vôbec prvej strely, Perrymu sa to podarilo proti Buffalu, pred tým zas Mattovi Beleskeymu proti St. Louis. V drese Blue Jackets opäť nedostal príležitosť Marko Daňo, ktorý sa nezmestil do zostavy.

New Jersey sa v nájazdoch nedarí

Zatiaľ svoj najlepší duel v sezóne odohrali hráči Colorada, ktorí deklasovali Vancouver 7:3. V predchádzajúcich siedmich stretnutiach skórovalo Colorado len 12-krát. Gól a dve asistencie zaznamenal Matt Duchene, dva góly dosiahol veterán Jarome Iginla, ktorý sa posunul pred Mika Modana v historickej tabuľke strelcov na 23. miesto (562).

Svoj premiérový gól v NHL si na svoje konto pripísal nováčik Jonathan Drouin, ktorý prispel k triumfu Tampy Bay 4:2 na ľade Winnipegu. Ten síce prestieľal svojho súpera 42:27, gólman hostí Ben Bishop však podržal svoj tím. Naopak, Ondřej Pavelec opäť sklamal a fanúšikovia Jets volajú po povolaní Petra Budaja z farmy.

New Jersey potvrdilo, že na samostatné nájazdy jednoducho nevyhráva. Už po osemnásty raz v rade v nich prehralo, tentokrát s Dallasom (2:3) a patrí mu nelichotivý rekord NHL.

Výsledky – piatok:
Anaheim – Columbus 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 2. Perry (Vatanen, Fowler), 9. Vatanen (W. Karlsson), 34. Smith-Pelly (Perry, Getzlaf), 58. Getzlaf (Cogliano) – 14. Hartnell (Johansen, Jack Johnson)

Edmonton – Carolina 6:3 (0:0, 2:2, 4:1)

Góly: 30. Eberle (T. Hall), 37. Joensuu (Nikitin, B. Gordon), 45. Eberle, 53. Draisaitl (Perron, Petry), 56. Nugent-Hopkins (Justin Schultz, Eberle), 59. Hendricks – 36. Riley Nash (Faulk, Tlustý), 38. Skinner (Harrison, SEKERA), 48. Harrison (McClement)

Martin Marinčin (Edmonton) 1 strela, odohral 16:33, Andrej Sekera (Carolina) 1 asistencia, +2, odohral 21:31

Colorado – Vancouver 7:3 (1:2, 2:0, 4:1)

Góly: 15. Iginla (Duchene, Holden), 27. McGinn (Duchene, Barrie), 29. E. Johnson (Barrie, MacKinnon), 43. Briere (Barrie, Cliche), 46. Duchene (Iginla, E. Johnson), 53. Landeskog (O’Reilly, Redmond), 60. Iginla (Tanguay, Hejda) – 1. H. Sedin (D. Sedin), 18. Burrows (Bonino, Higgins), 51. D. Sedin (Vrbata, Edler)

Winnipeg – Tampa Bay 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Góly: 26. Bryan Little (Enström, Ladd), 51. Wheeler (Perreault, Enström) – 5. Stamkos (Drouin, Filppula), 25. Drouin (Kučerov, T. Johnson), 33. Namestnikov (Palát, Kučerov), 39. Palát (T. Johnson, Kučerov)

New Jersey – Dallas 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 6. Gelinas (Josefson), 49. Brunner (Eliáš, Clowe) – 25. Jamie Benn (Seguin, Spezza), 36. Eaves (Goligoski, Eakin), rozhodujúci sam. nájazd Spezza

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraCorey PerryJamie BennJarome IginlaMarko DaňoOndřej Pavelec
Firmy a inštitúcie Carolina HurricanesEdmonton Oilers