V januári vyradia v Buffale tridsaťdeviatku Hašeka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hasek
Bývalý brankár Buffalo Sabres Dominik Hašek. Foto: SITA/AP

BUFFALO 21. októbra (WEBNOVINY) – Bývalý skvelý český brankár Dominik Hašek sa dočká ďalšej veľkej pocty v Buffale, vedenie Sabres slávnostne vyradí z kolekcie a pod strop haly First Niagara Center vyvesí jeho dres s číslom 39.

V meste, kde prežil jedny z najkrajších hokejových rokov počas úspešnej zámorskej kariéry, si šesťnásobného držiteľa Vezinovej trofeje pre najlepšieho gólmana NHL uctia 13. januára 2015 pred zápasom s Detroitom. Nedávno uviedli Hašeka do klubovej Siene slávy. V Buffale doteraz vyradili jedenástku Gilberta Perreaulta, sedmičku Ricka Martina, štrnástku Reného Roberta, dvojku Tima Hortona, osemnástku Dannyho Garého a šestnástku Pata LaFontaina.

Dnes 49-ročný gólman pôsobil v Buffale v rokoch 1992 až 2001. Dvojnásobný držiteľ Hartovej trofeje, ktorú získal dvakrát ako prvý brankár, vychytal za Sabres 234 víťazstiev v 491 zápasoch, z nich 55 na nulu. Všetko sú to klubové rekordy, rovnako ako priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas.

Rodák z Pardubíc a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v profilige odchytal celkovo 735 duelov, 81-krát si udržal čisté konto a dosiahol 389 víťazstiev.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominik Hašek