Dukla Trenčín má nového trénera, prichádza zo Slovana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Roman Stantien
Romanovi Stantienovi (druhý zľava) sa skončila zmluva v Slovane Bratislave, kde bol asistentom trénera Rostislava Čada. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

TRENČÍN 24. apríla (WEBNOVINY) – Doterajší asistent trénera Slovana Bratislava Roman Stantien povedie v novej sezóne hokejistov Dukly Trenčín. Pod hradom Matúša Čáka nahradí 49-ročný bývalý útočník na čele realizačného tímu Milana Staša. „Žlto-červení“ začnú pod vedením Stantiena prípravu na novú sezónu začiatkom mája.

„Romanovi sa skončila zmluva v Bratislave, my sme sa to dozvedeli a po konzultácii s majiteľmi klubu sme sa rozhodli angažovať ho. Veríme, že ako začínajúci hlavný tréner bude cieľavedomý, plný elánu, že dokáže preniesť do hry tímu svoje skúsenosti z bohatej hráčskej kariéry i z pozície asistenta v KHL. Asistentom zostáva Branislav Jánoš,“ komentoval na klubovom webe športový manažér Jozef Daňo.

Káder chcú doplniť o skúsenejších hráčov

Stantien začínal s hokejom v Dubnici nad Váhom, hral aj za Poprad, Trenčín, Vsetín, s ktorým získal šesť českých titulov, Slovan Bratislava. Slovensko reprezentoval na MS 1997 a 1998 a na ZOH 1998. Ako tréner bol najskôr asistentom v juniorskom tíme Trenčín, potom v Nitre a napokon v Slovane.

„Určite sa nechceme dostať do tej pozície, v akej bola Dukla v uplynulej sezóne. Hokej v Trenčíne má veľkú tradíciu, úspechy mládeže jasne ukazujú, že v Dukle sú dobrí mládežnícki tréneri, treba to len doplniť o skúsenejších hráčov a poctivo pracovať,“ povedal na klubovom webe Roman Stantien.

Cieľom prvá polovica tabuľky

Dukla skončila v sezóne 2013/2014 v extralige na 9. mieste a len tesne unikla baráži. V klube sa chcú vyhnúť v novom ročníku záchranárskym prácam a pracujú na novom kádri.

„Snažíme sa dohodnúť s niektorými hráčmi minuloročného kádra. Hľadáme aj skúsenejších hráčov do prvých dvoch útokov, ktorí by mali byť ťahúňmi mužstva. Nechceme, aby sa opakovala minulá sezóna, keď sme sa neprebojovali do play-off. Túžime, aby sa Dukla vrátila na vyššie priečky a bojovala v prvej polovici tabuľky,“ doplnil pre klubový web Daňo.

V Dukle momentálne neevidujú dlhy voči hráčom, musia doplatiť len posledný mesiac.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimír Országh
Firmy a inštitúcie HK Dukla Trenčín