Pittsburgh dal 6 gólov za tretinu prvýkrát od marca 2000

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jevgenij Malkin
Útočník Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin sa so spoluhráčmi teší zo svojho tretieho gólu v sieti Washingtonu Capitals počas pondelňajšieho zápasu NHL. Pittsburgh, 16. január 2017. Foto: SITA/AP

PITTSBURGH 17. januára (WebNoviny.sk) – Hokejistom Pittsburghu sa v pondelkovom domácom zápase zámorskej NHL proti Washingtonu (8:7 po predĺžení) podarila málo vídaná vec. Úradujúci víťaz Stanleyho pohár nielen prerušil deväťzápasovú víťaznú sériu Washingtonu, no v druhej tretine strelili až šesť gólov. Tento kúsok „tučniaci“ dosiahli naposledy v marci 2000, vtedy to dokázali pri triumfe 8:2 nad New Yorkom Islanders.

Tri zo šiestich gólov „Pens“ v druhej dvadsaťminútovke dosiahol ruský útočník Jevgenij Malkin, pre ktorého to bol jedenásty hetrik v profilige. Pittsburgh v pondelok prehrával už 0:3, ale podarilo sa mu otočiť na 5:3. Hostia síce vzápätí vyrovnali na 5:5, ale Malkin v 38. min skompletizoval hetrik a poslal Penguins do vedenia 6:5. V tretej časti potom Washington dorovnal skóre na 7:7 z dvojgólového manka, ale o domácom triumfe definitívne rozhodol po 34 sekundách predĺženia Connor Sheary.

„Veľmi divný zápas. Zaspali sme začiatok a nehrali dobre. Inkasovať sedem gólov je strašne veľa, musíme zapracovať na defenzívnej hre a nerobiť zbytočné fauly ako ja pri prvom striedaní. Samozrejme, tento zápas bol aj o zábave s toľkými gólmi. Nie však pre brankárov, skôr pre útočníkov,“ uviedol Jevgenij Malkin na webe NHL. Líder Pittsburghu Sidney Crosby k obligátnemu gólu pridal aj tri asistencie. Kapitán Penguins je s 27 gólmi najlepším kanonierom NHL a s 50 bodmi mu v produktivite patrí druhá priečka za Connorom McDavidom z Edmontonu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jevgenij MalkinSidney Crosby
Firmy a inštitúcie Pittsburgh Penguins