Hviezdami týždňa v NHL sú Jamie Benn, Holtby a Galchenyuk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jamie Benn
Hviezda z Dallasu Jamie Benn (vpravo). Foto: archívne, SITA/AP

NEW YORK 30. novembra (WebNoviny.sk) – Útočníci Jamie Benn z Dallasu a Alex Galchenyuk z Montrealu a tiež brankár Braden Holtby z Washingtonu sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej NHL.

Krídelník Dallasu Jamie Benn sa stal prvou hviezdou, keď prispel k dvom víťazstvám Dallasu štyrmi gólmi a šiestimi asistenciami a rovnako ako jeho tím prežíva najlepší vstup do sezóny v kariére. V 24 zápasoch nastrieľal 18 gólov, čo je najviac zo všetkých hráčov v súťaži. S 35 bodmi je úradujúci držiteľ Art Ross Trophy druhý v produktivite za Patrickom Kanom.

Druhou hviezdou sa stal Braden Holtby, ktorý bol ústrednou postavou Washingtonu pri štyroch víťazstvách s priemerom 1,75 gólu na zápas. Pomohol tak Capitals dostať sa na čelo Metropolitnej divízie. V zápase proti Edmontonu (1:0) si pripísal 21. shutout kariéry a prvý v tejto sezóne. Dvadsaťšesťročný rodák z kanadského Lloydminsteru je na čele brankárskych štatistík v počte víťazstiev (15) a priemere inkasovaných gólov (1,95). To všetko v 19 zápasoch tejto sezóny aj so sériou 7 víťazstiev.

Alex Galchenyuk pomohol štyrmi gólmi a piatimi bodmi Montrealu k zisku 5 bodov z troch zápasov a udržaniu si líderskej pozície v hodnotení celej súťaže. Dvadsaťjedenročný útočník dosiahol v 25 zápasoch tejto sezóny 18 bodov za 7 gólov a 11 asistencií vrátane päťzápasovej série so ziskom 7 bodov (5+2).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jamie Benn