Futbalisti sa pripravujú na Bielorusov, Marek Hamšík chýbal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko v kvalifikácii remizovalo s Ukrajinou
Róbert Mak (Slovensko) v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá Európy 2016 vo futbale, C-skupiny Slovensko - Ukrajina. Žilina, 8. september 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

SENEC 5. októbra (WebNoviny.sk) – Na pondelkovom popoludňajšom zraze slovenskej reprezentácie pred stretnutiami proti národným výberom Bieloruska (v piatok 9. októbra 2015 o 20.45 h v Žiline) a Luxemburska (v pondelok 12. októbra o 20.45 h v Luxemburgu) v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska sa zišlo 22 z 24 nominovaných futbalistov. Legionári z najvyššej talianskej súťaže Marek Hamšík (SSC Neapol) s Jurajom Kuckom (AC Miláno) mali ešte v nedeľu večer klubové povinnosti a k mužstvu sa pripoja neskôr.

Máme tu už 22 hráčov, z toho sedemnásti trénovali. Niektorí vo väčšej, iní v menšej záťaži. Hamšík a Kucka sú na ceste, zrušili im let a musela sa hľadať náhradná alternatíva. Som zvedavý, ako na tom bude Marek, pretože v nedeľu sa pýtal dolu z trávnika. Verím, že jeho členok vydržal a pôjde len o nakopnutie. Ostatní chlapci prišli v lepšom zdravotnom stave než na septembrový asociačný termín,” referoval tréner Ján Kozák na tlačovej besede.

Slováci pred záverečnými dvoma kolami tejto eliminácie figurujú na postupovej druhej priečke v tabuľke „céčka” a na istotu priamej účasti v krajine „galského kohúta” im v zápasoch proti Bielorusku a Luxembursku stačí jedno víťazstvo. „Radi by sme postup spečatili hneď pred výborným žilinským publikom,” pokračoval hlavný kormidelník. Štadión pod Dubňom je na piatok večer beznádejne vypredaný.

V prvom z týchto duelov pre tri žlté karty nebude hrať Norbert Gyömbér. Zraneného Petra Pekaríka na pravom kraji obrany zrejme zastúpi Tomáš Hubočan. „Veľa možností nie je, zatiaľ mi to vychádza na Tomáša,” priznal 61-ročný kouč Kozák. Dobrou správou je, že po zraneniach sú naspäť v reprezentačnom výbere Ján Ďurica i Vladimír Weiss. „Jano sa s nami pripravoval už v septembri pred dvojzápasom so Španielskom a Ukrajinou. Keď sa dostal na lavičku Lokomotivu Moskva, musí byť fit. Máme pár dní na to, aby sme ho otestovali. Uvidíme, zastihol ho dlhší herný výpadok, ale patrí do kolektívu. K dispozícii je aj Vladko Weiss,” povedal na margo navrátilcov Ján Kozák.

V utorok budú Slováci pri Slnečných jazerách trénovať dvojfázovo.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutia s národnými tímami Bieloruska (v piatok 9. októbra 2015 o 20.45 h v Žiline) a Luxemburska (v pondelok 12. októbra o 20.45 h v Luxemburgu) v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)

Obrancovia: Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (Baumit Jablonec/ČR), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC/Kat.), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť/Maď.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Erik Sabo, Róbert Mak (obaja PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (Bursaspor/Tur.)

Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg/Hol.), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR)

Náhradníci:

Brankári: Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.)

Obrancovia: Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha/ČR), Branislav Niňaj (Lokeren/Belg.), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha/ČR), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava)

Stredopoliari: Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Róbert Pich (1. FC Kaiserslautern/Nem.)

Útočníci: Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava). Marek Bakoš (Slovan Liberec/ČR), Filip Hološko (FC Sydney/Aus.)

Realizačný tím:

Tréner: Ján Kozák

Asistent trénera: Štefan Tarkovič

Tréner brankárov: Miroslav Seman

Kondičný tréner: Martin Rusňák

Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener

Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko

Masér: Mário Prelovský

Videoanalytik: Michal Slyško

Kustód: Ján Beniak

Technický vedúci: Róbert Tomaschek

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam NemecDušan ŠventoErik SaboFilip HološkoFilip KissJán ĎuricaJán GregušJán KozákJán MuchaJán NovotaJuraj KuckaKarim GuédéKornel SalátaĽubomír MichalíkLukáš PauschekLukáš ŠtetinaLukáš TesákMarek BakošMarek HamšíkMartin DúbravkaMartin JakubkoMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal ĎurišMiroslav StochNorbert GyömbérOndrej DudaPatrik HrošovskýRóbert MakRóbert PichRóbert VittekStanislav ŠestákŠtefan TarkovičTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia