Trnava nevyužila výhodu, PAOK-u podľahla gólom v závere

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trnava v Európskej lige zdolala Linfield FC
Tomáš Mikinič z FC Spartak Trnava (v strede) a Stephen Lowry z Linfield FC (vpravo) počas prvého zápasu 2. predkola Európskej ligy 2015/2016 medzi FC Spartak Trnava (SR) – Linfield FC (Sev. Ír.). Zlaté Moravce, 16. júl 2015. Foto: SITA/Martin Havran

SOLÚN 30. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 na pôde gréckeho mužstva PAOK Solún 0:1 (0:0).

Odveta je na programe vo štvrtok 6. augusta v Zlatých Moravciach, ktoré sú prechodným domovom Spartaka počas úvodných eliminačných kôl EL 2015/2016.

Mikoviča faulovali v čistej šanci

Už v 2. minúte nórsky hlavný rozhodca Edvartsen vylúčil domáceho obrancu Miguela Vítora. Portugalčan stratil loptu a v čistej šanci stiahol pred šestnástkou hosťujúceho krídelníka Mikoviča. Domáci kouč Tudor ihneď zareagoval stiahnutím jedného z útočníkov a vystužením defenzívnej formácie.

V 14. minúte strieľal spoza pokutového územia Trnavčan E. Sabo, jeho prudký pokus vyrazil brankár R. Olsen. Šancu na skórovanie si vypracoval aj PAOK, v 20. minúte po centri Kaceho z priameho kopu hlavičkoval tesne vedľa trnavskej bránky Tzavellas.

V 44. minúte mal veľkú šancu otvoriť skóre Mikinič, ale zblízka prestrelil bránku PAOK-u. V závere prvého polčasu narobil problémy hosťujúcej obrane Lucas Pérez, ale skóre sa napokon nezmenilo.

Trnava sa postupne osmeľovala

V úvodných minútach druhého polčasu predvádzali mužstvá opatrný futbal. V 60. minúte sa do nádejnej príležitosti dostával Mak, ale obranca Trnavy Janečka v poslednej chvíli zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Zakrátko vystrašili „andelov“ pokusy Pelkasa a Kaceho.

Trnavčania držiac v rukách priaznivý stav sa s pribúdajúcim časom čoraz viac osmeľovali, myšlienku ich hre dával predovšetkým E. Sabo. V 76. minúte striedajúci Harba obral o loptu Skondrasa, ale z uhla neprekonal R. Olsena.

Švédsky gólman sa vytiahol aj pri strele E. Saba. Spartak v 82. minúte neubránil akciu PAOK-u a španielsky legionár Lucas Pérez strelil jediný gól stretnutia.

Európska liga 2015/2016 – 3. predkolo – prvý zápas – štvrtok:
PAOK Solún (Gréc.) – FC Spartak Trnava (SR) 1:0 (0:0)

Gól: 82. Lucas Pérez, ŽK: 56. Lucas Pérez, 90. Tzavellas – 19. Martin Tóth, 38. Mikinič, 41. Vojtuš, 56. E. Sabo, 81. Kamenár, 86. Miloš Nikolič, 88. Janečka, ČK: 2. Miguel Vítor (PAOK), rozhodoval: Svein-Erik Edvartsen (Nór.)

Zostavy:

PAOK Solún: R. Olsen – Miguel Vítor, Ricardo Costa, Tzavellas – Tziolis (73. K. Savvidis) – Kitsiou, Pelkas, Kace, MAK (78. Mystakidis) – Lucas Pérez, Koulouris (5. Skondras)

FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka, Greššák, Miloš Nikolič, Martin Tóth – Casado, E. Sabo – Mikinič, E. Halilovič (86. Baéz), Mikovič (20. Steinhübel) – Vojtuš (74. Harba)

Hlasy:

Igor Tudor (tréner PAOK-u Solún): „Dnes to bol špecifický zápas. Deväťdesiat minút sme hrali v oslabení. Všetko, čo sme mesiac usilovne trénovali, sa po dvoch minútach úplne zmenilo. Nebolo to ľahké, chvíľu sme boli dosť zmätení. Gratulujem však mojim hráčom. Páčila sa mi ich mentalita. Bránili všetci spolu a vpredu predviedli veľmi dobré veci.“

Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): „Inkasovaný gól nás mrzí. Výsledok 0:1 je však do odvety dobrý a dáva nám nádej. V odvete sa pobijeme o postup. PAOK má vynikajúce mužstvo, ale urobíme všetko preto, aby sme postúpili do play-off EL. V dnešnom futbale hra v početnej nevýhode o jedného hráča neznamená veľa. Súperove mužstvo má obrovskú kvalitu. Napriek tomu sme aj my mali šance. Keby pred koncom prvého polčasu Tomáš Mikinič premenil svoju príležitosť, mohlo byť všetko inak, ale na ´keby´ sa nehrá. Sila gréckeho mužstva je nielen v ofenzíve. Doma urobíme všetko, čo bude v našich silách. Budeme hrať útočne. S PAOK-om by to možno nespravilo nič, ale nám momentálne chýba päť dôležitých hráčov.“

Róbert Mak (slovenský reprezentant v službách PAOK-u – zdroj: www.paokfc.gr): „Musím priznať, že červená karta pre Miguela Vítora bola správna. Je dôležité, že sme skórovali, mohli sme dokonca streliť dva-tri góly. Dnes sme predviedli dobrý výkon, hoci sme hrali o jedného hráča menej. Stretnutie sa hralo vo vysokej teplote, ale ale nepredstavovalo to pre nás žiadny problém.“

Dimitris Pelkas (stredopoliar PAOK-u – zdroj: www.paokfc.gr): „Vysoká teplota nám robila problémy. Červená karta hneď na začiatku nás šokovala. Potrebovali sme asi 20 minút, kým sme dokázali správne zareagovať. Nebolo ľahké prepreacovať sa ku gólu, ale podarilo sa nám to a pred odvetou máme väčšiu šancu na postup. “

Ricardo Costa (obranca PAOK-u – zdroj: www.paokfc.gr): „Zápas začal inak, ako sme si predstavovali. Červená karta zmenila naše plány. Je dôležité, že sme vyhrali 1:0. Ukázali sme charakter.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FC Spartak TrnavaPAOK Solún