Video: Peru zdolalo Paraguaj, obhájilo bronz na Copa América

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peru
Futbalisti Peru sa tešia z víťazstva 2:0 nad Paraguajom. Foto: SITA/AP

CONCEPCIÓN 4. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti Peru obsadili 3. miesto na juhoamerickom šampionáte Copa América v Čile. V súboji o bronz si poradili v Concepcióne s Paraguajom 2:0. Strelecky sa v druhom polčase presadili André Carrillo a Paolo Guerrero, pre ktorého to bol už štvrtý gól na turnaji a vyrovnal sa Čiľanovi Eduardovi Vargasovi na čele tabuľky kanonierov.

V tíme Paraguaja zavládlo sklamanie

Na Copa América strelil útočník Flamenga sedem z posledných desiatich gólov svojho tímu. Peru skončilo tretie aj na predchádzajúcom Copa América v roku 2011. Paraguaj bol pred štyrmi rokmi druhý. V tohtoročnom finále nastúpia v sobotu v Santiagu futbalisti domáceho Čile proti Messiho Argentíne.

Po bezgólovom prvom polčase otvorili skóre hráči Peru v 48. minúte, keď sa po rohu prudkou strelou presadil Andre Carrillo. Paraguaj, ktorý v semifinále prehral 1:6 s Argentínou, mohol vyrovnať v 68. minúte, keď šancu Edgara Beníteza najskôr zblokoval Carlos Ascues a lopta sa potom odrazila do žrde. Tridsaťjedenročný Guerrero potom v závere poistil výsledok svojim 25. gólom v reprezentácii, čím sa priblížil k národnému rekordu Teofila Cubillasa na rozdiel jedného zásahu.

V tíme Paraguaja zavládlo sklamanie, pretože krajine sa nepodarilo obhájiť striebro z predchádzajúceho turnaja. „Pokúšali sme sa súpera všemožne prekvapiť, no nepodarilo sa nám to. Hráči Peru využili naše chyby a zaslúžene zvíťazili. Odohrali sme dobré majstrovstvá, v nastolenom trende chceme pokračovať,“ povedal pre peruánsky denník El Comercio stopér výberu Paulo da Silva.

Tréner trochu tlmil vášne

Útočník Jefferson Farfán doplnil: „Máme za sebou výborný turnaj. Neprišli sme sem v úlohe favorita, no ukázali sme bojovného ducha. Zaslúžili sme si aspoň bronz. Teraz máme pred sebou ďalší cieľ, pokúsime sa postúpiť na MS 2018.“

V tíme víťazov zase nechýbala zaslúžená eufória. „Ukázali sme, že s pokorou a tvrdou prácou toho môžeme dosiahnuť veľa,“ myslí si stredopoliar Christian Cueva.

Argentínsky tréner výberu Peru Ricardo Gareca však podľa El Comercio trochu tlmil vášne: „Chceli sme síce postúpiť do finále, no nepodarilo sa nám to. Z úspechu máme veľkú radosť, ale musíme zostať nohami pevne na zemi. Dnes po vyrovnanom prvom polčase sme sa v druhej časti zlepšili a zaslúžili si vyhrať. Od môjho februárového príchodu k mužstvu je cieľom postúpiť na MS, to sa nemení.“

Výsledok piatkového stretnutia o 3. miesto na turnaji Copa América 2015 v Čile:

CONCEPCIÓN

Peru – Paraguaj 2:0 (0:0)

Góly: 48. Carrillo, 89. Guerrero

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať