Slovan sa dozvedel trest za výtržnosti, Sparta obišla horšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Výtržnosti fanúšikov počas zápasu Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha, pre ktoré musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v 42. minúte zápas prerušiť. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci. Bratislava, 23. októbra 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

NYON 30. októbra (WEBNOVINY) – Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (DK UEFA) vo štvrtok potrestala slovenský klub ŠK Slovan Bratislava peňažnou pokutou 50 000 eur za udalosti počas minulotýždňového zápasu 3. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/23015 doma proti Sparte Praha (0:3).

Horšie obišiel český šampión, ktorý musí zaplatiť 80 000 eur. DK UEFA navyše nariadila „rudým“ odohrať jedno domáce súťažné stretnutie v kuratele UEFA pred prázdnymi tribúnami, s podmienečným odkladom na dva roky. Informuje o tom internetová stránka uefa.com.

ŠK Slovan pyká za nedostatočnú usporiadateľskú službu počas spomenutého súboja na Pasienkoch, výtržnosti fanúšikov a používanie pyrotechniky. „Očakávali sme približne takýto trest. Pokiaľ ide o finančný postih, rátali sme s pokutou 30 – 50 000 eur, napokon bola na tej vyššej hranici. Verili sme, že nám nezavrú ihrisko, čo sa našťastie nestalo. Verdikt disciplinárnej komisie UEFA pochopiteľne rešpektujeme, Sparta dopadla ešte horšie. Takýmto udalostiam, aké boli pri dueli s pražským klubom, sa jednoznačne musíme snažiť do budúcnosti vyvarovať,“ reagoval vo štvrtok večer pre agentúru SITA na rozhodnutie „disciplinárky“ UEFA viceprezident ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar.

Obrazom: Slovan prehral so Spartou 0:3, derby poznačili výtržnosti

V prípade Sparty DK UEFA zobrala do úvahy pri spomenutom treste výtržnosti divákov, zapaľovanie svetlíc, používanie pyrotechniky ako aj hádzanie predmetov na hraciu plochu. Pražský klub má na rozdiel od Slovana aj podmienečný trest uzavretia štadióna na jeden zápas po dobu dvoch rokov. Keby sa previnenie proti disciplinárnemu poriadku u pražského tímu opakovalo, klub musí odohrať jedno domáce stretnutie v európskych pohároch bez fanúšikov.

Vedenie nášho klubu bude verdikt v nasledujúcich dňoch vyhodnocovať. Sparta podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a je pripravená škodu, ktorá klubu vznikla, súdne vymáhať,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku na internetovej stránke Sparty Praha.

Ako je známe, spomenutý duel Slovan – Sparta bol približne na 40 minút prerušený pre výtržnosti fanúšikov. Švédsky hlavný rozhodca Martin Strömbergsson tak urobil krátko pred koncom prvého polčasu, keď sa skupina agresorov zo sektoru hostí vyrútila cez zbúranú bezpečnostnú ochranu na ľudí v „neutrálnom“ sektore. Po 40-minútovej pauze sa stretnutie normálne dohralo, aj keď sa počas neho objavilo na tribúnach ešte niekoľko menších roztržiek. Hostia v ňom zvíťazili presvedčivo 3:0.

Obidva tímy sa v rámci I-skupiny Európskej ligy 2014/2015 stretnú onedlho opäť vo vzájomnom dueli: v rámci 4. kola privíta Sparta Praha vo štvrtok 6. novembra na Letnej ŠK Slovan Bratislava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan BratislavaSparta Praha