UEFA vyšetruje kluby, problémy má aj Škrtelov Liverpool

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Škrtel
Radosť Martina Škrtela po góle, ktorý strelil do siete Manchestru City v nedeľňajšom zápase Premier League. Foto: SITA/AP

NYON 25. septembra (WEBNOVINY) – Európska futbalová únia (UEFA) spustila vyšetrovanie proti anglickému FC Liverpool a talianskemu Interu Miláno za údajné prílišné míňanie peňazí na nákupy hráčov a z toho vyplývajúce porušenie pravidiel finančného fair-play.

Do kauzy je zapletený aj iný taliansky klub AS Rím a francúzsky AS Monaco. Sedmičku podozrivých uzatvára portugalský Sporting Lisabon, turecký Besiktas Istanbul a ruský FK Krasnodar. V najbližších dvoch mesiacoch musia všetky kluby predložiť dodatočné finančné správy. V Liverpoole je stabilným členom defenzívy aj slovenský reprezentačný obranca Martin Škrtel.

UEFA tiež informovala, že piatimi klubom pozastavila vyplácanie odmien za účasť v tohtosezónnych európskych pohárových súťažiach. Ide o turecký Bursaspor, rumunské tímy CFR Kluž a Astra Giurgiu, Budučnost Podgorica z Čiernej Hory a litovský Ekranas. Dôvodom je fakt, že spomenuté kluby neuhradili buď mzdy, dane alebo peniaze za prestupy. UEFA bude sledovať celkovo 12 zo 115 klubov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Škrtel
Firmy a inštitúcie FC Liverpool