Ligu majstrov čaká sviatok, stretnú sa ašpiranti na trofej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Liga majstrov, trofej
Trofej pre víťaza Ligy majstrov. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. septembra (WEBNOVINY) – Hneď v úvodnom kole futbalovej Ligy majstrov sa stretnú dvaja z najväčších ašpirantov na celkový triumf v tejto súťaži Bayern Mníchov a Manchester City. Tieto mužstvá na seba narazia v skupinovej fáze už tretíkrát za ostatné štyri roky. Z predchádzajúcich štyroch duelov je bilancia vyrovnaná 2 – 0 – 2, pričom mierne lepšie skóre 7:6 majú „Bavori“.

Výsledky a góly zo všetkých utorňajších zápasov nájdete

—–> v tomto čánku.

Debut Xabiho Alonsa v drese Bayernu

V minulom ročníku sa Mníchovčania tretíkrát po sebe dostali medzi najlepšie kvarteto „starého kontinentu“, v semifinále stroskotali na neskoršom celkovom víťazovi Reale Madrid. Naopak, úradujúci anglický šampión sa na jar premiérovo prebojoval do vyraďovacej časti Ligy majstrov, ale hneď v osemfinále bol nad jeho sily španielsky klub FC Barcelona. „The Citizens“ však vlani uspeli na pôde Bayernu v skupinovej fáze (3:2).

Debut v kontinentálnom pohári číslo jeden v drese Bayernu čaká španielskeho defenzívneho záložníka Xabiho Alonsa. Ten upozornil najmä na kvality krajana z kádra súpera. „David Silva je výnimočný hráč. Rád hrá na pozícii podhrotového futbalistu a rozdáva finálne prihrávky. Ak ho dokážeme udržať, do značnej miery obmedzíme celý Manchester City,“ vyhlásil pre klubový web Xabi Alonso. Za nemecký klub nenastúpia zranení Javi Martínez, Bastian Schweinsteiger a Thiago Alcantara. V drese hostí nevybehnú na trávnik Allianz Areny Stevan Jovetič a Mario Zabaleta.

Barcelona má čo naprávať

Ďalší adept na celkový primát FC Barcelona nastúpi v F-skupine doma proti cyperskému APOEL-u Nikózia. Nový tréner „blaugranas“ Luis Enrique absolvuje premiéru v tejto pozícii nielen v Lige šampiónov, ale v celej pohárovej Európe a má čo naprávať po svojom predchodcovi Gerardovi Martinovi.

Večne ambiciózny katalánsky tím sa v minulej sezóne prvýkrát od ročníka 2006/2007 nedostal do semifinále. „Barca“ však prehrala len jediné domáce stretnutie z predchádzajúcich 27 v LM. V aktuálnom ročníku La Ligy je zatiaľ stopercentná.

„Cítime sa veľmi dobre, zatiaľ sa nám darí. Plníme pokyny trénera, ktorý chce, aby sme napádali súpera už vysoko na jeho polovici a získavali čo najskôr loptu. Rivali si neutvárajú proti nám šance, čo znamená, že to robíme dobre. Napriek tomu si uvedomujeme, že sa musíme zlepšiť. Proti APOEL-u nás čaká náročný zápas so súperom, ktorý je veľmi behavý. Náš cieľ je jasný – chceme sa v tejto sezóne dostať do finále a získať európsky titul,“ vyhlásil na tlačovej konferencii krídelník Barcelončanov Pedro Rodríguez.

V druhom dueli „efka“ sa stretnú Ajax Amsterdam a Paríž Saint-Germain. Londýnska Chelsea začne púť pohárovou Európou domácim stretnutím proti Schalke 04 Gelsenkirchen v G-skupine.

Program stredajších stretnutí 1. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov

-všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ:

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bastian SchweinsteigerLuis EnriquePedro RodríguezXabi Alonso