Tréner Kozák musel urobiť zmeny, Vittek hrať nebude

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Kozák
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák počas tréningu pred prípravným stretnutím s Maltou a úvodným zápasom kvalifikácie ME 2016 proti Ukrajine. Senec, 31. august 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SENEC 1. septembra (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák musel urobiť po nedeľňajšom zraze pred prípravným zápasom s Maltou (štvrtok 4. septembra o 18.20 h v Žiline) a úvodným duelom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska v Kyjeve proti domácej Ukrajine (pondelok 8. septembra o 20.45 h v Kyjeve) dve zmeny. Namiesto zraneného Jána Muchu, ktorý má problémy so svalom, povolal kouč do tímu Martina Dúbravku z dánskeho Esbjergu fB.

Do dvojzápasu nezasiahne ani Róbert Vittek z bratislavského Slovana, ktorého vyradil z nominácie momentálny zdravotný stav. Vittek nastupoval aj na posledné klubové zápasy s veľkým sebazaprením. Informuje o tom Slovenský futbalový zväz na svojom konte na sociálnej sieti.

V nedeľu popoludní sa trénerovi Kozákovi na zraze hlásilo len jedenásť futbalistov. Ďalší prichádzali v priebehu večera či v pondelok predpoludním. V pondelok krátko popoludní by sa mala k tímu pripojiť štvorica Ján Ďurica, Róbert Mak, Karim Guédé a dodatočne povolaný Dúbravka. V utorok príde do Senca Tomáš Hubočan.

Štvrtkový duel proti Malte v Žiline poslúži Slovákom ako príprava na súboj na Ukrajine. „Musíme hrať aj také zápasy. Chceli sme absolvovať súboj aj so súperom takého rangu, v minulosti národné mužstvo výsledkovo nezvládlo stretnutia aj s podobnými súpermi. Vyvrcholením zrazu určite bude zápas na Ukrajine. Všetko bude smerovať k tomu, aby sme hráč boli pripravení na toto stretnutie,“ priznal skúsený trénerský odborník a prezradil, že alternatívou k Malte bola aj možnosť odohrať zápase v Portugalsku proti domácemu mužstvu.

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas s Maltou a kvalifikáciou ME 2016 v Kyjeve s Ukrajinou:

Brankári (3): Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň, ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň, Rak.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB, Dán.)

Obrancovia (9): Peter Pekarík (Hertha BSC, Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool, Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio, Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva, Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty, Kaz.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad, Rus.), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava), Michal Breznaník (AS Sparta Praha, ČR)

Stredopoliari (9): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg, Nem.), Juraj Kucka (FC Janov, Tal.), Filip Kiss (Ross County FC, Škót.), Stanislav Šesták (VfL Bochum, Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol, Tal.), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC, Kat.), Róbert Mak (PAOK Solún, Gréc.), Miroslav Stoch (Al-Ain FC, SAE)

Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav, ČR), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg, Nem.), Adam Nemec (1. FC Union Berlín, Nem.)

Realizačný tím:

Tréner: Ján Kozák, asistent: Štefan Tarkovič, tréner brankárov: Miroslav Seman, kondičný tréner: Martin Rusňák, lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener, fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko, masér: Mário Prelovský, kustód: Ján Beniak, videoanalytik: Michal Slyško, technický vedúci: Róbert Tomaschek

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam NemecErik ČikošFilip KissJakub SylvestrJán ĎuricaJán KozákJán NovotaJuraj KuckaKarim GuédéĽubomír MichalíkMarek HamšíkMartin DúbravkaMartin ŠkrtelMatúš KozáčikMichal BreznaníkMichal ĎurišMiroslav StochNorbert GyömbérPeter PekaríkRóbert MakRóbert VittekStanislav ŠestákŠtefan TarkovičTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia