Manchester United vyhral bitku o kanoniera Radamela Falcaa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radamel Falcao
Radamel Falcao Foto: SITA/AP

LONDÝN 1. septembra (WEBNOVINY) – Kolumbijský futbalista Radamel Falcao bude pomáhať ofenzíve Manchestru United, kam zamieri na hosťovanie z Monaca. Oba kluby sa už dohodli na podmienkach hosťovania, pre AP to potvrdil zdroj blízky rokovaniam. United za Falcaa zaplatia 9 miliónov dolárov. Hráč sa musí ešte podrobiť na Old Trafforde lekárskej prehliadke a dohodnúť sa na podmienkach osobného kontraktu.

United nemajú za sebou najlepší vstup do súťažnej sezóny. V štyroch stretnutiach pod vedením Louisa van Gaala, ktorý nahradil prepusteného Davida Moyesa, ani raz nevyhrali. V sobotu remizovali 0:0 s Burnley a trápia sa predovšetkým v koncovke. Falcao prišiel do Monaca pred rokom z Atlética Madrid za 50 miliónov eur.

V drese kniežat stihol pred zranením odohrať dvadsať zápasov a strelil jedenásť gólov. V lete pre zranenie kolena chýbal na majstrovstvách sveta. Falcaa chceli získať aj Real Madrid, Manchester City, Arsenal či Juventus Turín.

Video: „Červení diabli“ v sobotu remizovali na ihrisku nováčika

Dres „červených diablov“ si už neoblečie mexický futbalista Javier Hernández, ktorý bude do konca sezóny pôsobiť v Reale Madrid. „Biely balet“ má zároveň opciu na kúpu útočníka, ktorý je známy pod prezývkou Chicharito. Detaily a finančné podrobnosti prestupu nie sú známe.

„Prišiel som pomôcť tomuto tímu. Verím, že aj ja prispejem k tomu, aby bol Real naďalej úspešný,“ vyhlásil Hernández. „Posledná sezóna v Manchestri nebola dobrá pre celé mužstvo, nielen pre mňa,“ uviedol Chicharito a ubezpečil madridských fanúšikov, že sa v súvislosti s jeho príchodom do Realu nemusia ničoho obávať: „Budem sa správať ako profesionál na ihrisku aj mimo neho a pomôžem klubu k víťazstvám.“

Madridčania oznámili príchod Mexičana pár hodín pred koncom prestupového obdobia, počas ktorého angažovali aj Jamesa Rodrígueza, Toniho Kroosa a Keylora Navasa. Dvadsaťšesťročný Hernández reprezentoval svoju krajinu na nedávnych majstrovstvách sveta, strelil na nich jeden gól. Chicharito bol hráčom Manchestru United posledné štyri sezóny, v 154 zápasoch zaznamenal 59 presných zásahov. Na hrote útoku Realu by mohol dostávať šancu s Karimom Benzemom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Javier HernándezRadamel Falcao
Firmy a inštitúcie Manchester United