Brazílsku reprezentáciu povedie staronový tréner Dunga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Carlos dunga
Carlos Dunga sa po štyroch rokoch vrátil ku kormidlu brazílskej futbalovej reprezentácie. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 22. júla (WEBNOVINY) – Carlos Dunga sa po štyroch rokoch vrátil ku kormidlu brazílskej futbalovej reprezentácie. Päťdesiatročný kouč nahradil na lavičke „kanárikov“ Luiza Felipeho Scolariho, ktorý rezignoval po nevydarenom závere a konečnom 4. mieste na majstrovstvách sveta v domácom prostredí.

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) potvrdila menovanie nového lodivoda na tlačovej konferencii v Riu de Janeiro. „Má schopnosti, aby viedol brazílsky národný tím,“ povedal prezident CBF José Maria Marin.

Už nie sme najlepší. Vieme o tom a nemôžeme klamať fanúšikov. Mojou hlavnou úlohou je pripraviť mužstvo na majstrovstvá sveta v roku 2018, ktoré sa uskutočnia v Rusku,“ vyjadril sa staronový tréner Brazílie.

Dunga, vlastným menom Carlos Caetano Bledorn Verri, viedol brazílsku reprezentáciu už v rokoch 2006 až 2010, počas ktorých s ňou triumfoval na Copa América aj v Pohári konfederácií FIFA. Kapitán majstrov sveta z roku 1994 skončil po štvrťfinálovej prehre s Holandskom (1:2) na šampionáte v JAR 2010.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Carlos Dunga
Firmy a inštitúcie Brazílska futbalová reprezentácia