Video: Atlético remizovalo v semifinále LM s Chelsea

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Frank Lampard
Futbalista Atlética Madrid Miranda v súboji s Frankom Lampardom z Chelsea počas utorňajšieho semifinálového zápasu Ligy majstrov, v ktorom 'The Blues' remizovali na štadióne Vicenteho Calderona 0:0. Foto: SITA/AP

MADRID 22. apríla (WEBNOVINY) – Futbalisti Atlética Madrid nedokázali prekonať obranný val FC Chelsea a v utorkovom prvom semifinále Ligy majstrov sa pred 50 000 divákmi zrodila bezgólová remíza.

Atlético malo prevahu

Španielske mužstvo malo v domovskom stánku Vicenteho Calderóna od začiatku zápasu prevahu, anglický tím sa spoliehal len na rýchle protiútoky. Atlético bude mať v budúcotýždňovej odvete čo robiť, aby zopakovalo rok 1974, keď sa prebojovalo do finále Európskeho pohára majstrov.

„Nemohli sme streliť gól, ktorý by rozhodol zápas. Bol to intenzívny duel, každý bojoval, ale Chelsea získala výsledkom 0:0 výhodu. Veľmi dobre bránila. Snažili sme prenikať po krídlach, stredom ihriska, ale nemohli sme prejsť. Je to otvorené, o týždeň musíme podať excelentný výkon,“ citovala stránka uefa.com slová domáceho kouča Diega Simeoneho.

Chelsea sa zranili kľúčoví hráči

Londýnčania si prípadným úspechom v domácej odvete môžu pripomenúť rok 2012. Vtedy sa prebojovali do finále LM a v ňom triumfovali nad Bayernom Mníchov. Tréner „The Blues“ José Mourinho má pomerne solídnu šancu na to, aby sa stal prvým mužom, ktorý zdvihne nad hlavu trofej Ligu majstrov s tromi rôznymi mužstvami. V roku 2004 sa radoval ako kouč FC Porto, o šesť rokov neskôr ako kormidelník milánskeho Interu.

https://www.youtube.com/watch?v=gom8LImI8BA

„Myslím si, že výsledok odráža dianie na ihrisku. Obaja brankári nemali veľa práce, išlo o tvrdý a taktický boj. So všetkými problémami, ktoré sme mali pred zápasom, sme dokázali ubrániť domáce mužstvo a na Stamford Bridge nás čaká životný súboj. Chcel som vyhrať 5:0 a byť vo finále, ale vedel som, že to bude veľmi ťažké. Nie je to super výsledok, ale dáva nám nádej na postup,“ uviedol Mourinho.

Obaja aktéri semifinále prišli pred stredajšou odvetou o kľúčových hráčov. V 18. min si hosťujúci brankár Petr Čech vykĺbil rameno a v tejto sezóne si už nezahrá. Neskôr si zranil členok aj kapitán John Terry, k tomu sa vykartovali aj stredopoliari Frank Lampard a John Obi Mikel. Na strane Atlética bude pauzovať pre trest za žlté karty kapitán Gabi.

Výsledok – semifinále Ligy majstrov:
Atlético Madrid (Šp.) – FC Chelsea (Angl.) 0:0

ŽK: 75. Gabi, 89. Miranda – 64. Lampard, 75. Mikel, 90.+ Demba Ba, rozhodoval: Eriksson (Švéd.), 50 000 divákov

Zostavy:

Atlético: Courtois – Juanfran, Miranda, D. Godín, Filipe Luís – Raúl García (86. Villa), Gabi, Mario Suárez (79. Sosa), Koke – Diego Costa, Diego (60. Arda Turan)

Chelsea: P. Čech (18. Schwarzer) – Azpilicueta, G. Cahill, Terry (73. Schürrle), Ashley Cole – Obi Mikel, David Luiz, Lampard – Ramires, Willian (90.+ Demba Ba) – Torres

I. polčas

Domáce Atlético bolo od začiatku zápasu aktívnejším tímom, ale defenzíva Chelsea pracovala skvele a španielsky klub nepúšťala do žiadnej veľkej šance.Anglický účastník Ligy majstrov mal v Madride jediný cieľ – neinkasovať a prípadne skúsiť aspoň raz skórovať.

Dôležitý moment prišiel už v 15. min, keď sa po rohovom kope Atlética zranil po kontakte s Raúlom Garcíom brankár Petr Čech a pre defenzívu Chelsea to bola citeľná strata. Do bránky sa postavil Mark Schwarzer, ktorý sa stal najstarším aktívnym hráčom v histórii vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

V prvých 45 minútach chýbal väčší vzruch v oboch šestnástkach. Po polhodine hry neúspešne hlavičkoval z malého vápna po dobrom centri Raúla García, potom z dvadsiatich metrov pálil len tesne vedľa ľavej žrde Mario Suárez. Atlético mala v prvom polčase hru pod kontrolou, v percentuálnom držaní lopty vyhralo 62:38.

II. polčas

Chelsea skúšala pozornosť svojho kmeňového hráča Thibauta Courtoisa z väčších vzdialeností, v úvode druhého polčasu preveril Belgičana Frank Lampard.

Domáci obliehali pokutové územie súpera, ale ani jeden z centrov nebol presný a vo vzduchu si všetko postrážil Schwazer. Po strkaniciach na polovici Chelsea to skúšal chytrou strelou z priameho kopu v 76. min Gabi, ale Schwarzer jeho pokus pri žrdi vyrazil na roh.

Tlak Atlética narastal, Diego Costa sa nepresadil akrobaticky, Raúl García zasa hlavičkoval príliš vysoko a neúspešne sa skončili aj ďalšie šance španielskeho tímu. V 89. min prestrelil z priameho kopu z osemnástich metrov bránku domácich David Luiz.

Chelsea obetavou hrou v defenzíve splnila predzápasový cieľ, pred odvetou sú šance oboch tímov na postup do finále, ktoré je na programe 24. mája v Lisabone, otvorené.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ashley ColeDavid LuizDiego CostaFrank LampardJohn TerryJosé MourinhoPetr Čech