V FA Cup-e zavedú možnosť 4. striedania v predĺžení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
FC Liverpool - Aston Villa
Kapitán FC Liverpool Steven Gerrard (druhý zľava) po skončení semifinálového zápasu anglického FA Cupu, v ktorom sa z postupu do finále radovala Aston Villa. Londýn, 19. apríl 2015. Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. júla (WebNoviny.sk) – V anglickom futbalovom FA Cup-e budú môcť kluby od sezóny 2016/2017 využiť v predĺžení v prípade potreby aj štvrté striedanie. Informoval o tom portál BBC Sport s dôvetkom, že uvedené pravidlo bude platiť až od štvrťfinálovej fázy.

Zmena podlieha schváleniu Radou medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB), čo je medzinárodný orgán schvaľujúci pravidlá futbalu. Možnosť štvrtého striedania už odskúšali aj na tohtoročnom juhoamerickom šampionáte Copa América.

Týmto krokom sledujeme blaho všetkých zúčastnených hráčov. Veríme, že prispeje k ešte väčšiemu záujmu a stane sa témou na rozprúdenie ďalších debát medzi fanúšikmi. Aj z taktického hľadiska bude zaujímavé sledovať, ako jednotliví tréneri naložia s možnosťou dodatočného striedania a aký vplyv budú mať tieto zmeny na konečný výsledok,“ vyhlásil výkonný riaditeľ anglickej Futbalovej asociácie Martin Glenn. V poradí 136. edícia najstaršej pohárovej súťaže sveta odštartuje 5. augusta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia