Video: Trenčín sa nevzdáva svojho sna, chýbala mu efektivita

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zľava: Útočník Aliko Bala (AS Trenčín), stredopoliar Tomasz Jodłowiec (Legia Warsawa) a stredopoliar Matúš Bero (AS Trenčín) počas 1. zápasu 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017, medzi AS Trenčín (SR) a Legiou Varšava (Poľsko). Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 28. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín síce v stredu v Žiline nenaplnili svoj čiastkový cieľ, nevzdávajú sa však sna o účasti v play-off o skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017. Zverenci trénera Martina Ševelu prehrali 0:1 gólom Nemanju Nikoliča s poľským majstrom Legia Varšava v domácom prvom zápase 3. predkola LM, pred budúcotýždňovou odvetou vo Varšave je teda Legia bližšie k postupu.

Hráči úradujúceho slovenského šampióna budú musieť na ihrisku Legie svojich súperov zdolať – akékoľvek víťazstvo v riadnom hracom čase im zabezpečí postup; s výnimkou rezultátu 1:0, po ktorom by nasledovalo predĺženie.

Zlyhali v efektivite

Dnes sme šli do zápasu s cieľom neinkasovať. Jeden gól sme dostali, čo nás, samozrejme, mrzí. Je to však ešte otvorené, neprehrali sme o dva ani o tri góly,“ povedal počas pozápasovej tlačovej konferencie kormidelník AS Martin Ševela a pokračoval: „Nám sa lepšie hrá na ihriskách súperov. Ak by sa nám podarilo streliť nejaký gól, všetko bude otvorené. Budeme sa snažiť niečím prekvapiť a urobiť taký malý zázrak. Je naším snom posunúť sa ešte ďalej a kým bude možnosť, budeme snívať.“

Trenčania boli na ihrisku v Žiline počas väčšiny stredajšieho súboja aktívnejší a dominovali, nepremenili však ani jednu zo svojich príležitostí; tie najväčšie spálil po zmene strán stredopoliar Matúš Bero. V 69. min strelil jediný gól duelu maďarský útočník Nikolič po ojedinelom protiútoku varšavského mužstva. „Odohrali sme vynikajúci zápas. Chlapci to odpracovali vo vysokom tempe, s takýmto sa v našej lige nestretneme. Je to pre nás veľká skúsenosť pre budúcnosť. Aj napriek tomu, že sme prehrali, môžu byť chalani spokojní sami so sebou. Na ihrisku nechali srdce, to si veľmi vážim. Z tohto pohľadu som spokojný,“ vyhlásil Ševela a kritickejším pohľadom doplnil: „Pokiaľ ide o efektivitu, tam sme zlyhali. Toto je Liga majstrov, rozhoduje každý detail. Nepodarilo sa nám dať góly zo šancí, ktoré sme mali – a bolo ich dosť – a súper nás potrestal z brejkovej situácie. Ale taký je futbal, patria k nemu aj prehry. Som však pyšný na toto mužstvo, chalani na sebe pracujú. Ak to takto pôjde ďalej, na nás aj hráčov čaká svetlá budúcnosť.“

https://www.youtube.com/watch?v=A1mCEFlRra8

Tešia sa na atmosféru v odvete

Štyridsaťročný rodák z Mostu pri Bratislave Ševela poukázal na jeden z rozdielov medzi mužstvami: „Naši hráči nie sú takí skúsení ako súperovi. V minulej sezóne sme tu mali futbalistov, ktorí už mali niečo odkopané; vedeli zmeniť rytmus hry, boli aj góloví, vykopali nám titul aj pohár. Tých tu teraz nemáme, ale máme tu iných, ktorí musia tie skúsenosti zbierať. Nie sme klub, ktorý za veľké peniaze kúpi hráča. Filozofia je trochu iná – vychovávať hráčov a posúvať ich do lepších a kvalitnejších líg a mužstiev.“

Kouč Trenčanov dal v stredu prednosť brankárovi Adriánovi Chovanovi pred skúsenejším Igorom Šemrincom. „Aďo má len minimum štartov v našej lige, ale odchytal kvalifikáciu ‚dvadsaťjednotky‘, v ktorých mužstvo podržal. Obaja naši gólmani sú kvalitní, bolo to moje rozhodnutie. Myslím si, že Aďo patril k hráčom, ktorí dnes podali nadštandardný výkon,“ zhodnotil Ševela, ktorý ešte nemohol rátať s argentínskym navrátilcom Aldom Baézom: „Alda sa nám nepodarilo papierovo doladiť, pokiaľ ide o toto predkolo Ligy majstrov, nebude teda použiteľný ani do odvety, ale pre domácu ligu áno. Môžem však prezradiť perličku – dnes mal individuálny tréning a trošku fučal, takže bude musieť ešte zabrať, aby urobil konkurenciu hráčom v základnej zostave.

Odveta vo Varšave je na programe v stredu 3. augusta (20.45 h). „My sa na odvetu tešíme; nikto z nás ešte nehral pred takou kulisou. Vieme, že tam bude výborná atmosféra. Pre nás to bude zážitok, ale treba hráčov upozorniť, aby sa sústredili na výkon a nepodľahli tlaku z hľadiska,“ podotkol Martin Ševela. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off o účasť v skupinovej fáze tohtosezónnej Európskej ligy.

Poliakov zachránil brankár Malarz

Tréner Legie po zápase vyzdvihol svojho gólmana Arkadiusza Malarza. Skúsený 36-ročný gólman mal leví podiel na triumfe Poliakov, viacerými intervenciami zachránil svoje mužstvo.

Hráči bojovali celých 90 minút. Súper má vo svojom strede veľa rýchlych hráčov, snažili sme sa ich vypájať z hry. Zakaždým, keď sa hráči Trenčína dostali v strede poľa k lopte, spôsobovali nám problémy, predovšetkým v prvom polčase. Mali sme však skvelého Arkadiusza Malarza,“ vyhlásil podľa portálu sportowefakty.wp.pl albánsky lodivod.

Tomu sa pozdávali viacerí hráči slovenského mužstva. „Zaujali ma niektorí hráči s nízkym ťažiskom, napríklad Ibrahim Rabiu. Ten sa na ihrisku poriadne obracal a skvele režíroval hru domácich. Boli sme však koncentrovaní a vyplatilo sa,“ doplnil Besnik Hasi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin ŠevelaMatúš Bero
Firmy a inštitúcie AS TrenčínLegia Varšava