Škrtel má nového kouča, FC Liverpool povedie Jürgen Klopp

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp má s klubom platnú zmluvu do roku 2018. Foto: SITA/AP

LONDÝN 8. októbra (WebNoviny.sk) – Nemec Jürgen Klopp sa stal novým trénerom futbalistov anglického prvoligového klubu FC Liverpool.

„The Reds“ zvolali na piatkové dopoludnie tlačovú besedu, ale už vo štvrtok večer potvrdili na svojom webe túto personálnu novinku. Pridali fotografiu z podpisu zmluvy. Nešpecifikovali podrobnosti. Podľa BBC niekdajší kouč Borussie Dortmund Klopp dostal na Anfield Road kontrakt na tri roky.

Po nedeľňajšej remíze 1:1 na trávniku Evertonu v ligovom derby prišiel o funkciu Brendan Rodgers na záver napospol neúspešného 18-mesačného obdobia.

Prišlo po tom, ako Liverpool pod jeho vedením až v úplnom závere prišiel o možný titul v Premier League 2013/2014. Mužstvu patrí po 8. kole tohto ročníka najvyššej anglickej dlhodobej súťaže 10. priečka s 12 bodmi a odstupom 6 bodov na lídra Manchester City.

Štyridsaťosemročný Klopp dobrovoľne odišiel po sezóne 2014/2015 z Dortmundu, s ktorým od roku 2008 získal dve majstrovské trofeje v I. bundeslige a dostal ho do finále Ligy majstrov. Čerstvo odmietol ponuku Mexičanov prevziať ich reprezentáciu. Premiéru s Liverpoolom by mal absolvovať 17. októbra vonku proti Tottenhamu Hotspurs. Povedie aj slovenského stopéra Martina Škrtela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Brendan RodgersJürgen Klopp
Firmy a inštitúcie FC Liverpool