Akčná komédia v hlavnej úlohe so Jean Reno - NEMILOSRDNÍ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Magic Box Slovakia

BRATISLAVA 5. októbra (WBN/PR) – Serge Buren (Jean Reno) je legendárny policajt, nočná mora všetkých kriminálnikov. On a jeho policajný tím mladých kolegov vyznávajú trochu nevšedné vyšetrovacie postupy.

Medzi ich osvedčené a obľúbené metódy patria prepadovky a výsluchy zadržaných za použitia baseballových pálok. S radosťou ignorujú pravidlá priamo v priebehu obrovských zatýkaní. Ich práca je viac než efektívna a výsledky brilantné. Lenže ich nadriadení začínajú mať dojem, že kovboji nemajú čo hľadať na polícii a preto čakajú na akúkoľvek chybu.

Na parížskej scéne sa objavuje gang zlodejov, ktorí neuveriteľnou rýchlosťou vykrádajú banky a klenotníctva. Sú vyzbrojení automatickými zbraňami a na ich konto sa každou krádežou pripisujú brutálne vraždy.

Buren a jeho jednotka musia použiť všetku svoju vynaliezavosť a oprášiť všetky metódy, aby brutálnych zlodejov zastavili.

Jean Reno se vracia na plátna kín v jeho najobľúbenejšej úlohe – ako drsný policajt zo starej školy, s osobitým zmyslom pre spravodlivosť a humor. V ďalších úlohách sa predstaví jedna z „Bond girl“ Caterina Murino (Casino Royale) či Thierry Neuvic (Život po živote). Film vychádza zo slávneho britského seriálu Inšpektor Regan (The Sweeney, 1975).

Jean Reno

Ako sa vám páčil vývoj filmu?

Veľmi, Benjamin skĺbil niekoľko štýlov, takže film pôsobí svojim spôsobom výbušne. Je tam akási druhá rovina, ktorá nedovoľuje ukotviť akciu v realite. Dej sa odvíja od jedného bodu, ale je to jednoznačná fikcia, ktorá využíva rôzne tóny na dotvorenie intenzívneho filmového zážitku.

Ako by ste popísali vašu postavu?

Niekedy vystupuje trochu obmedzene čo sa týka legality a vhodnosti, pretože prišiel z inej doby. Nie je úplne politicky korektný a určite nejde príkladom! Ale je to aj človek tak trochu stratený, a aj keď svojho šéfa nepovažuje za dostatočne kvalifikovaného a nemá potrebné kompetencie, aby ho nahradil, potrebuje k existencii určitú hierarchiu. Našťastie mu humor pomáha dostať sa z nejednej zložitej situácie.

Je vám postava Burena blízka?

Nie, nemám s ním nič spoločné! Ja si žijem pokojný rodinný život so svojimi šiestimi deťmi. A nespím na gaučoch svojich kolegov.

Caterinu Murino ste spoznal už pri natáčaní Korzického prípadu…

Bolo to trochu chúlostivé, pretože tam sme mali otcovský vzťah, zatiaľ čo v tomto filme je mojou snúbenicou.

Nikto postavy nesúdi…

Postava Cateriny má už dosť manželského života. Vo chvíli, kedy sa odohrávajú príbehy filmu je vo fáze vzťahu so svojim manželom, ktorý sa blíži ku koncu. Mám pocit, že v v tomto filme stoja všetky postavy na križovatke. Jasné, že súkromný život policajtov nie je jednoduchý.

Čo si myslíte o finálnej podobe filmu?

Výsledok je úžasný! Medzi scenárom a finálnou verziou došlo k veľkým posunom a úpravám. Je to veľmi originálny film v jedinečnom a novom prevedení. Výsledný obraz vychádza z alchýmie medzi hercami, ktorý ovplyvnila ich postavy a pomohla im zo seba dostať maximum a z Benjaminovho umeleckého zásahu v tom ako jedinečne uchopil hlavne bojové scény. Som veľmi rád, že som sa mohol na tomto dobrodružstve podieľať. Paríž, choreografia bitiek, kaskadérske kúsky a napätie medzi postavami pôsobia veľmi sviežo. Je to veľmi aktuálna filmárčina.

https://www.youtube.com/watch?v=n9cIkPxUSZE

Premiéra: 8.10.2015

Originálny názov: ANTIGANG

Produkcia: Francúzsko

Formát: 2,35 : 1 (Cinemascope), Dolby Digital, 2D digital

Zvuk: 5.1

Žáner: akčný, komédia

Minutáž: 90 minút

Prístupnosť: MP 15

Réžia: Benjamin Rocher

Scenár: François Loubeyre, Tristan Schulmann

Hudba: Laurent Perez

Rok výroby: 2015

Hrajú: Jean Reno, Caterina Murino, Thierry Neuvic a iní

Internet: http://www.magicbox.sk/filmy-2005/?id=166

Facebook: magic box slovakia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať