Zdravotný stav zabávača Petra Novotného sa skomplikoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Š
Viliam Novotný SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 17. januára (WebNoviny.sk) – Zdravotný stav českého moderátora a zabávača Petra Novotného sa skomplikoval. Rodáka z Olomouca, ktorý je od konca minulého roka v nemocnici, museli premiestniť z jednotky intenzívnej starostlivosti na kardiológiu. Pre český denník Blesk informáciu potvrdil zabávačov syn Pavel. „Musíme ho upokojovať a dúfať, že ho dajme tomu o týždeň pustia domov,“ doplnil, pričom dodal, že moderátorov stav stabilizovali.

Novotného hospitalizovali 29. decembra v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici po tom, ako sanitku privolala jeho lekárka. „Otcovi sa priťažilo v dôsledku celkovej slabosti, ktorá ho trápila cez Vianoce,“ uviedol vtedy Pavel o stave svojho otca, ktorý v roku 2013 utrpel mozgovú mŕtvicu.

Šesťdesiatdeväťročný

Petr Novotný

sa pohybuje na scéne od 70. rokov minulého storočia. Sprevádzal reláciami ako Zelenáči v bílém, Novoty, My rádi jíme, Dobroty, Chuťovky či 5 proti 5. Objavil sa aj vo filmoch ako Trhák (1980), Přátelé Bermudského trojúhelníku (1987), Cesta z města (2000), Milujem ťa viac (2009) alebo Modelky s.r.o. (2014). Venuje sa tiež písaniu kníh o varení, na konte má tituly ako Ham a mňam (2001) či Nové chuťovky Petra Novotného (2002). V televíznej ankete Týtý päť ráz získal titul zabávač roka.

Informácie pochádzajú z webstránky www.blesk.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petr Novotný