Zverejnili trailer snímky Vojna o planétu opíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Planeta opic
Foto: youtube.com

BRATISLAVA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Spoločnosť 20th Century Fox dnes prostredníctvom služby YouTube zverejnila prvý trailer k akčnému sci-fi Vojna o planétu opíc.

Ukážka z pokračovania snímky Úsvit planéty opíc (2014) predstaví klan geneticky pozmenených ľudoopov na čele so šimpanzom Caesarom v konflikte so skupinou ozbrojených ľudí, ktorých vedie neľútostný Colonel. Caesar sa zároveň vyrovnáva so svojimi najtemnejšími inštinktami a v mene pomsty za svoj druh sa púšťa do boja, v ktorom sa rozhodne o budúcnosti takmer vyľudnenej planéty ako aj oboch spoločenstiev.

Režisérom Vojny o planétu opíc je Matt Reeves, ktorý sa postaral aj o druhý menovaný film. V novinke sa opäť predstaví Andy Serkis ako šimpanz Caesar a svoje úlohy si zopakujú aj Judy Greer, Karin Konoval a Terry Notary. Okrem nich si v snímke zahrajú napríklad aj Woody Harrelson či Steve Zahn. Slovenská distribučná premiéra filmu je naplánovaná na 13. júla 2017.

Snímka je inšpirovaná románom Planéta opíc (1963) od francúzskeho autora Pierrea Boullea, ktorý sa dočkal viacerých filmových a televíznych adaptácií. V roku 1968 sa do kín dostala prvá rovnomenná snímka Franklina J. Schaffnera, ktorá sa v rokoch 1970 – 1973 dočkala pokračovania v podobe štyroch ďalších snímok. V roku 2001 zase nakrútil celovečerné spracovanie Planéty opíc režisér Tim Burton. Vojna o planétu opíc je treťou časťou z najnovšej série, ktorá sa začala v roku 2011 snímkou Zrodenie planéty opíc a pokračovala Úsvitom planéty opíc.

Informácie pochádzajú z webstránky www.empireonline.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tim Burton