Hra o tróny bude mať zrejme 73 epizód, tvrdia tvorcovia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hra o tróny
Foto: HBO via AP

BRATISLAVA 28. júna (WebNoviny.sk) – Seriál Hra o tróny (2011) bude mať zrejme 73 epizód. Tvrdia to tvorcovia obľúbeného titulu David Benioff a Dan Weiss. „Hovoríme o dvoch ďalších sezónach. Úplne na začiatku sme hovorili, že urobíme 70 až 75 hodín, a pri tom aj skončíme. Povedzme nateraz, že ich bude 73,” prezradil Benioff pre filmový portál Deadline.

Finále šiestej sezóny, ktoré bolo 60. odvysielanou epizódou, uviedla televízia HBO v premiére v nedeľu. Doterajšie časti pritom trvali približne hodinu. Ak tvorcovia nezmenia minutáž, fanúšikovia a fanúšičky sa do konca seriálu dočkajú ešte trinástich častí.

„Snažíme sa rozprávať súdržný príbeh s úvodom, jadrom a záverom. Poznáme záver už nejaký čas a teraz sa k nemu dostávame. Posledné zábery finále šiestej sezóny to ukázali,” uviedol Benioff. „To, čo nás bavilo od samého začiatku je, že to nemá byť neustále pokračujúci seriál, v ktorom sa budeme s každou sezónou pokúšať vytvoriť nové dejové línie. Chceli sme, aby to bol gigantický príbeh, no bez toho, aby sme ho zbytočne naťahovali a predlžovali o ďalších desať hodín alebo len preto, že ho ľudia stále sledujú. Chceli sme, že ak ho ľudia budú pozerať do konca, dá im súvislý príbeh. Definitívne ho smerujeme ku koncu,” vyjadril sa.

Seriál sa pritom od piatej sezóny úplne odklonil od predlohy, knižnej série Pieseň ľadu a ohňa z pera Georgea R. R. Martina. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. „Teraz, po toľkých rokoch vo svete, ktorý George vytvoril, sme museli kráčať na vlastných nohách. Ak by sme to nedokázali, potom je to hanba pre nás. George nám dal neskutočný dar v podobe pravdepodobne najprepracovanejších postáv, aké som kedy videl v knihe. Ak by sme nedokázali pokračovať, nie sme správni ľudia, čo by mali robiť tento seriál,” vyjadril sa Weiss.

„Je to zvláštny jav. Sme na území, kde idete sám a nemôžete sa viac spoliehať na napísaný materiál,” priblížil zasa Benioff. „Ako sa dostávame k záveru, dlho sme o tom diskutovali a získali sme lepší pohľad. Hneď ako sa dostaneme k definitívnemu finále, máme určité nápady o konci, ktoré vznikli organicky počas viac ako šiestich rokov,” povedal.

Príbeh

Hry o tróny

sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň – tri draky. Siedmu sezónu Hry o tróny uvedie HBO na budúci rok.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.deadline.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia