Neobyčajný, nepríjemný a šokujúci, film Oslnení slnkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oslneni slnkom

BRATISLAVA 28. júna 2016 (WBN/PR)

Dvaja muži a dve ženy pod horúcim talianskym slnkom premenia dovolenkovú idylu

na súboj plný žiarlivosti.

Slávna rocková hviezda Marianna (Tilda Swinton) trávi pokojnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojim partnerom Paulom (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušená nečakaným príchodom jej dávnejšieho priateľa, milenca a kolegu Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okúzľujúcej dcéry Penelope (Dakota Johnson).

Štvorica sa spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho ostrova. Slnkom a horúčavou zaliaty vidiek však začína meniť letnú idylu. Harry mal nad Mariannou ako jej producent vždy moc. Boli z jedného cesta a dnes nechápe, že Marianna môže byť už iná. Medzi postavami narastá dusné napätie. Príjemné a horúcim slnkom poznačené stretnutie sa postupne mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrievania a hlavne žiarlivosti. Medzi postavami jasne narastá sexuálne napätie ale aj nervozita a úzkosť z drsného prostredia.

Príbeh sa odohráva na talianskom ostrove Pantelleria medzi Tuniskom a Sicíliou. Je to skalnatý ostrov sopečného pôvodu, ošľahaný vetrom, ktorý neustále mení smer a je veľmi nepríjemný. Cesty sú príliš a úzke a nebezpečné. Pohyb po ostrove je obmedzený a slnko spaľujúce. Toto všetko vytvára klaustrofobický pocit a zvyšuje napätie medzi postavami.

Herecký koncert, ktorý rozohrávajú všetci protagonisti filmu pod vedením režiséra Luca Guadagniho ocenili minulý rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. Vo filme znie hudba Rolling Stones. Slávni hudobníci spolupracovali na dialógoch postavy Harryho ako hudobného producenta. Kostýmy pre Tildu Swinton navrhli a šili v módnom dome Christian Dior.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia