Hoffmann sa s J&T dohodol na rozchode za 500 miliónov eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
J&T
Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 6. júla (WEBNOVINY) – Finančná skupina J&T sa dohodla s finančníkom Mariom Hoffmannom na majetkovom vysporiadaní, ktorého hodnota je 500 miliónov eur. Hoffmann stojí za spoločnosťou Istrokapital SE, ktorá vlastní menšinový podiel v Poštovej banke.

Hoffmann mal s J&T vždy korektné a priateľské vzťahy

Transakcia sa vzťahuje na spoločné aktivity v Poštovej banke, J&T Finance Group SE (JTFG) a v J&T Private Equity Group, kde sa Hoffmann zároveň rozhodol ukončiť svoje aktívne pôsobenie.

„V biznise pôsobím už 20 rokov. S J&T som mal vždy korektné a priateľské vzťahy, ale rozhodol som sa venovať svojim osobným aktivitám a najmä aktivitám v spoločnosti Axon Neuroscience. Úspešne sme na ľuďoch ukončili prvú fázu klinických skúšok vo vývoji vakcíny proti Alzheimerovej chorobe, čo dáva nádej miliónom pacientov bojujúcich s touto chorobou. Mojím zámerom je vynakladať na tento projekt väčšinu môjho času aj energie,“ povedal Hoffmann.

Tkáč chápe rozhodnutie Hoffmanna ísť vlastnou cestou

V rámci vysporiadania bankových aktivít Istrokapital SE predá 8,45 percentný podiel v Poštovej banke holdingu JTFG. Akcionármi bankového a finančného holdingu zostávajú Jozef Tkáč, Ivan Jakabovič a čínska privátna spoločnosť CEFC Shanghai International Group Limited z holdingu China Energy Company Limited.

„Maria Hoffmanna si vážim z hľadiska profesionálneho aj ľudského. Chápem jeho rozhodnutie ísť vlastnou cestou, a preto sme mu ponúkli možnosť odkúpenia jeho podielov, ktorú prijal. Po niekoľkoročnej dobrej spolupráci sme sa tak dohodli na rozdelení a vysporiadaní spoločných aktivít v J&T. Vzájomne budeme spolupracovať na projekte výskumu Alzheimerovej choroby,“ hovorí Patrik Tkáč podpredseda predstavenstva J&T Finance Group SE.

Súčasťou dohody v rámci nebankových aktivít je predaj podielu v J&T Private Equity Group a taktiež predaj podielu v Axon Neuroscience SE. J&T získa 10 percent v spoločnosti Axon Neuroscience SE za 100 miliónov eur, čo je súčasťou ceny odpredaných majetkových podielov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Patrik Tkáč
Firmy a inštitúcie J&T BANKA